EvenimenteȘoldănești

Cinstește pe tatăl tău şi pe mama ta

În Duminica Sfintei Cruci, parohia Șestaci din cadrul Protopopiatului Șoldănești a organizat un extraordinar spectacol creștin cu genericul: ”Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta”. Evenimentul s-a desfășurat în casa de cultură și a fost organizat de către Larisa Antonovici, profesoară de religie la gimnaziul din sat, secundată de pedagogi, elevi, oameni de bună credință din localitate. Mesajul a fost de a respecta cea de-a cincea poruncă a Decalogului.

Spectacolul a demarat cu prezentarea celor 10 porunci, urmând cântece, poezii și scenete. Poeta Raisa Plăieșu a venit în scenă cu un buchet de poezii și cântece creștine. Interpreții din partea locului Angela Boleacu și Anatolie Rudei au uns sufletele celor prezenți cu înălţătoare cântări. Elena Chesov a lansat o cărțulie cu tematică creștină pentru cei micuți, iar Monica Pârlici, câștigătoarea concursului ”Moldova are talent” (2013), a venit cu un recital de poezie.

La eveniment au fost prezenți mai mulți slujitori, printre care prot. Vasile Rotari, protopop de Șoldănești, prot. Zosima Toia, protopop de Chișinău, originar din Șestaci, prot., prot. Alexandru Suvac, preot-paroh în satul Șestaci. Fiecare slujitor a venit cu un mesaj, încercând să trezească publicul la ascultare și grijă față de părinți și față de aproapele.

Prezent la sărbătoare, Iacob Guja, primarul satului Șestaci, a mulțumit sătenilor și oaspeților pentru participare și susținerea acestei activități plină de zidire duhovnicească.

Octavian Moșin,

președintele Asociației Studenților Creștini Ortodocși

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker