EvenimenteÎnvățământSocialȘoldănești

25 de elevi de la „Alexei Mateevici” vor participa la olimpiada şcolară republicană

 

Elevii de la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti au obţinut cele mai multe locuri premiante la olimpiada raională din acest an. 25 de gimnazişti şi liceeni din instituţia vizată vor participa la etapa republicană. Pe locul doi în clasamentul instituţiilor de învăţământ cu cei mai mulţi elevi premianţi este Liceul Teoretic din Cotiujenii Mari. De aici, la etapa republicană vor participa 4 elevi.

Nicolae Mândru, şeful Direcţiei Învăţământ Şoldăneşti, a menționat că în anul curent, la olimpiada raională au participat 360 de elevi aproape din toate instituţiile de învăţământ din teritoriu. Cei mai mulţi participanţi, dar şi premianţi, au fost de la liceul teoretic „Alexei Mateevici” din Șoldănești. De aici, la etapa republicană, îşi vor demonstra capacităţile la limba şi literatura română Mădălina Steţco, Eugenia Andronic, Valeria Rabovol şi Daniela Ciorici. La limba şi literatura rusă onoarea raionului o vor apăra discipolii liceului ”Alexei Mateevici” Corina Chilimari, Ştefana Ciubotaru, Nicoleta Tatarenco şi Sandrinia Rotaru.

Liceul Teoretic din Cotiujenii Mari a fost reprezentat la olimpiada raională de 51 de elevi, 26 dintre care au obţinut locuri premiante. Patru din ei: Ina Roga, Victoria Volontir şi Mihaela Leorda vor merge la olimpiada republicană.

Pe locul trei în topul instituţiilor cu cei mai mulţi elevi care au ocupat la olimpiada raională locuri premiante este Gimnaziul Cuşmirca.

La olimpiada republicană, Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare” din centrul raional va fi reprezentat de doi elevi: Dorin Lisnic şi Daniela Iftodi.

Victor Sofroni

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker