Centenarul Marii UniriEvenimente

Colegul nostru şi-a dedicat cartea Centenarului Unirii

În cadrul proiectului „Românii din jurul României”, la finele acestei săptămâni va vedea lumina zilei volumul „Iubirea de Viață, Țară, Baștină și Neam”. Autorul Ion Perciun dedică această carte Centenarului UNIRII Basarabiei  cu Patria-Mamă, România, din 27 martie 1918.

Apariția cărții în mare măsură se datorează mecenatului Eugen Statnic, născut în anul 1929 la Pripiceni-Răzeși, județul Orhei, în familia parohului bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitate, satul care este şi baştina lui Ion Perciun.

Eugen Statnic a studiat la Liceul „B.P.Hașdeu” din Chișinău și la Liceul Ortodox din Cluj. A absolvit Facultatea de Electrotehnică a Institutului Politehnic din Timișoara, după ce lucrează mai mulți ani în cercetare în domeniul electronicii, publicând zeci de articole de specialitate și mai multe inovații. În ultimii ani de activitate lucrează pentru companii importante în SUA și Germania. De trei decenii locuiește în Germania, la Munchen. Este autorul a trei cărți de istorie. Este cunoscut ca renumit mecenat și mare îndrăgostit de plaiul basarabean, în deosebi de satul Pripiceni-Răzeși.

Cele 337 de pagini ale volumului cuprind proză, versuri şi o iconografie ilustrată „Baștina și băștinașii”.

Reporter „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker