EvenimentePoliticTelenești

Ianuarie şi martie fără Şor la Teleneşti

Sâmbătă Partidul Şor a organizat o conferinţă a adepţilor săi la Teleneşti, iar oamenii au fost aduşi în mod organizat, din aproape toate satele raionului. Vreo 20 de copii îmbrăcaţi în salopete şi chipiuri cu siglele Partidului Şor, veniţi împreună cu organizatorii evenimentului fie din Orhei, fie din Chişinău, se ocupau de înregistrarea invitaţilor. La Direcţia Educaţie Teleneşti ne-au spus că nici un elev de la instituţiile din Teleneşti nu a participat la manifestarea respectivă. 

Martorii evenimentului susţin că o bună parte din cei prezenţi nici nu au ştiut pentru ce au fost invitaţi la Teleneşti, altora li s-a făgăduit masă și câte 200 de lei. Mai mulți primari cu care am stat de vorbă mi-au spus că nu au știut despre evenimentul de sâmbătă şi nici n-au trimis pe nimeni în centrul raional. Tatiana Cojocaru, pensionară MAI, ne-a relatat că, împreună cu alţi teleneşteni, a organizat un mic protest cu placate pe care era scris: „Şor – hoţ”, „Întoarce miliardul furat!”.

”Pe panoul din faţa Casei de cultură era scris că intrarea este liberă, dar de fapt erau admişi numai cei care prezentau carduri cu sigla Partidului Şor, cărora li se eliberau şi nişte tichete. Totuşi am reuşit şi noi să intrăm în sală. Dar Șor nu era acolo. M-a zguduit faptul că între cei prezenți am văzut profesori, medici pensionați”, ne-a spus dna Cojocaru.

Ion Corman, profesor pensionar de la Ciulucani a adăugat în aceeaşi ordine de idei:

”Cei care au un pic de discernământ prea bine își dau seama că acest Șor face parte din mercenarii care au declanșat războiul hibrid contra noastră. Or, nu întâmplător îl au pe rusul de serviciu Klimenko. Misiunea ăstora este să manipuleze lumea pe fonul sărăciei și lipsurilor, ca mai apoi cei rămași fără pic de judecată să strige: ”Putin, adă trupele!”, este de părere profesorul.

Asta a fost a doua venire a echipei lui Șor la Telenești de la începutul anului curent. Prima dată aceștia s-au prezentat la finele lui ianuarie, aducând cu sine o caricatură de „film” din care reieșea că Șor nu poartă nici o vină pentru miliardul furat și că jaful secolului ar fi fost săvârșit până la venirea lui în fruntea „Băncii de Economii”. Șor nu s-a prezentat nici sâmbătă la Telenești, unde acţiunea era dirijată de Marina Taubert, adjuncta lui în partid.

Din autoritățile orașului și raionului Telenești nimeni nu a participat la acţiunea respectivă, iar la Secţia Cultură ne-au informat că sala a fost arendată din timp.

Ion Cernei

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker