Evenimente

Geniul Eminescu – simbolul Zilei Culturii Naţionale

Ziua de naștere a Marelui Poet Național, Mihai Eminescu, declarată şi Ziua Culturii Naţionale, la Rezina tradiţional au fost marcate lângă monumentul poetului din centrul orașului. Printre cei prezenți erau demnitari și funcționari publici, lucrători din învățământ și sfera culturii, elevi, dar și orăşeni pasionaţi de opera eminesciană, care din proprie iniţiativă vin cu flori să-l cinstească.

Eleonora Graur, președinta raionului Rezina, a menţionat în alocuţiunea sa: „Cultura nu este doar pentru cei ce activează în acest domeniu, ci pentru noi toți, deoarece anume prin cultură ne promovăm, dăinuim în timp și spațiu. Cultura trebuie să fie o prioritate pentru noi, de care să ținem seama și să o cinstim în fiecare zi.”

La rândul său, Simion Tatarov, primarul or. Rezina, a remarcat, că ”azi celebrăm un filozof, care, practic, de la naștere, a cunoscut nemurirea”.

Potrivit Angelei Racu, șefa Secției Cultură, cele două sărbători, Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale, în perioada 15 – 26 ianuarie, vor fi marcate printr-o suită de acțiuni culturale.

Cu un recital au evoluat un grup de copii-cititori ai Bibliotecii Publice Raionale „Mihai Eminescu” din Rezina, care, împreună cu micuții din grupa pregătitoare de la Grădinița „Cocoșelul de Aur” din Rezina au declamat poezii din creația lui Eminescu, fiind răsplătiți cu aplauzele celor prezenți.  

În imagine: Florile recunoştinţei depuse la bustul marelui poet. Foto consiliu.rezina.md

 

Ion Perciun

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker