EvenimenteSocial

Tinerii din Şoldăneşti, dornici să se implice în soluţionarea problemelor din comunitatea lor

 

În imagine: De această instruire s-au arătat interesaţi circa 20 de tineri, dar și cinci adulţi.

Tinerii din Şoldăneşti sunt interesaţi de voluntariat şi activismul civic şi sunt dornici să se implice în soluționarea problemelor din comunitatea lor. Acest fapt l-a demonstrat un grup de adolescenți în cadrul trai-ningului de promovare a voluntariatului și activismului civic.

În debutul activității, participanții la training au identificat mai multe probleme din comunitatea lor, schiţând și o listă de soluții pentru depăşirea sau ameliorarea lor. În opinia tinerilor, dar şi a maturilor care au dorit să se instruiască suplimentar în acest domeniu, diminuarea problemelor în societate este posibilă prin desfășurarea orelor/şedinţelor de informare, a ”meselor rotunde”, a diverse dezbateri, flash mob-uri.

Participanţii şi-au consolidat ideile în timpul unor exerciţii practice, care i-au sensibilizat, oferindu-le posibilitatea să lucreze în grup, să comunice, să se asculte reciproc, să respecte opinia colegului.

Deși cele două noțiuni de voluntariat și activism civic par a fi destul de cunoscute, participanții la training au recunoscut că au descoperit lucruri interesante și utile pentru ei, au învăţat metode şi tehnici noi de a-şi atinge scopurile propuse. Mai mult, aceștia susțin că schimbarea în comunitate începe de la fiecare în parte și este posibilă anume prin implicare activă, cointeresată, antrenând şi comunitatea în schimbarea stării de lucruri.

Potrivit Tatianei Vrăjitoru, specialistă la Centrul de creație pentru copii şi Tineri din Șoldănești, care a organizat și a moderat evenimentul, activitatea de informare și instruire este componentă a proiectului „T.I.M.P.: Tineri, Informare, Motivare, Participare”. Acesta are drept scop multiplicarea informației. Sarcina primordială rezidă în sensibilizarea tinerei generații, cu implicarea ulteriaoră a lor în acțiuni de voluntariat în societate.

Mădălina Stețco, elevă, Liceul „Alexei Mateevici”

din orașul Șoldănești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker