Evenimente

Premii pentru dăruire pe altarul culturii

O tradiţie la fel de sufletistă a devenit şi decernarea unor premii, la 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii, angajaților din cultură, dar și impătimiților de frumos din raion.

 

În imagine: Ilie Cazacu de decenii participă la toate concertele orchestrei de muzică populară ”Poiana Codrului” ca solist.

 

Înmânarea premiilor se face în sala de conferințe a Bibliotecii Publice Raionale ”V. Alecsandri” și adună multă lume bună. Între cei care au luat premii de Ziua Națională a Culturii sunt Tatiana Cojocaru, membră a ansamblului ”Crăițele”, pensionară, Noie Rotaru, autor de cărți despre Telenești, care se află în prezent în Israel, Vadim Lelic, primarul orașului Telenești ş.a. Premul mare DAC („Dăruire pe altarul culturii”) i-a revenit în acest an lui Ilie Cazacu, profesor de istorie la Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din Telenești. De copil, dânsul s-a visat interpret de muzică populară. Neavând posibilitate să urmeze o școală de muzică pentru a fi înmat-riculat ulterior la Institutul de Arte de atunci, Ilie, originar din Bucovina, a absolvit Facultatea de Istorie a USM.

Asistenţa s-a delectat cu un recital de poezie eminesciană pregătit de elevii de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, conduși de dna profesoară Raisa Pinteac, iar Mihaela Balmuș, elevă la aceeaşi instituţie, Iulia Climentovschi, șefa Casei de cultură din Căzănești și Adrian Livițchi, conducător de cerc la Casa de Creație a Copiilor din Telenești au interpretat cântece pe versurile poetului.

Festivitatea a culminat cu depuneri de flori la bustul Marelui Eminescu în scuarul din centrul oraşului.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker