Evenimente

Premii pentru dăruire pe altarul culturii

O tradiţie la fel de sufletistă a devenit şi decernarea unor premii, la 15 ianuarie, ziua nașterii lui Mihai Eminescu şi Ziua Naţională a Culturii, angajaților din cultură, dar și impătimiților de frumos din raion.

 

În imagine: Ilie Cazacu de decenii participă la toate concertele orchestrei de muzică populară ”Poiana Codrului” ca solist.

 

Înmânarea premiilor se face în sala de conferințe a Bibliotecii Publice Raionale ”V. Alecsandri” și adună multă lume bună. Între cei care au luat premii de Ziua Națională a Culturii sunt Tatiana Cojocaru, membră a ansamblului ”Crăițele”, pensionară, Noie Rotaru, autor de cărți despre Telenești, care se află în prezent în Israel, Vadim Lelic, primarul orașului Telenești ş.a. Premul mare DAC (“Dăruire pe altarul culturii”) i-a revenit în acest an lui Ilie Cazacu, profesor de istorie la Gimnaziul ”Mihai Eminescu” din Telenești. De copil, dânsul s-a visat interpret de muzică populară. Neavând posibilitate să urmeze o școală de muzică pentru a fi înmat-riculat ulterior la Institutul de Arte de atunci, Ilie, originar din Bucovina, a absolvit Facultatea de Istorie a USM.

Asistenţa s-a delectat cu un recital de poezie eminesciană pregătit de elevii de la Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”, conduși de dna profesoară Raisa Pinteac, iar Mihaela Balmuș, elevă la aceeaşi instituţie, Iulia Climentovschi, șefa Casei de cultură din Căzănești și Adrian Livițchi, conducător de cerc la Casa de Creație a Copiilor din Telenești au interpretat cântece pe versurile poetului.

Festivitatea a culminat cu depuneri de flori la bustul Marelui Eminescu în scuarul din centrul oraşului.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker