EconomieEvenimente

Orheiul primeşte milioane în plus din impozitul pe venit

Statutul de municipiu îi aduce Orheiului şi foloase financiare. Este vorba despre milioanele de lei care vor rămâne în bugetul municipal și la dispoziția autorităților, pentru cheltuieli  de plan local.

După cum relatează radio.orhei.info, o decizie de corelare a bugetului anului 2018 a fost aprobată de Consiliul Municipal Orhei, la sfârşitul săptămânii  trecute. La capitolul impozitul pe venit din salariu  vistieria municipală se va completa cu o sumă considerabil mai mare în raport cu cei 9,1 milioane de lei care erau înscriși în bugetul, aprobat la finele anului trecut.

Majorarea constituie 6,7 milioane de lei şi se datorează modificărilor la Legea privind finanţele publice locale. Potrivit acestora, municipiile dispun de  dreptul de a-şi păstra 35%  din impozitul pe venitul reţinut din salariu pe teritoriul UAT, faţă de doar 20%  anterioare.

Amintim că în anul trecut, Orheiul și alte 7  orașe – Cahul, Hânceşti, Ungheni,  Soroca, Edineţ, Ceadâr-Lunga și Strășeni au obținut statutul de municipiu.

Foto Unimedia

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close