EconomieEvenimente

Orheiul primeşte milioane în plus din impozitul pe venit

Statutul de municipiu îi aduce Orheiului şi foloase financiare. Este vorba despre milioanele de lei care vor rămâne în bugetul municipal și la dispoziția autorităților, pentru cheltuieli  de plan local.

După cum relatează radio.orhei.info, o decizie de corelare a bugetului anului 2018 a fost aprobată de Consiliul Municipal Orhei, la sfârşitul săptămânii  trecute. La capitolul impozitul pe venit din salariu  vistieria municipală se va completa cu o sumă considerabil mai mare în raport cu cei 9,1 milioane de lei care erau înscriși în bugetul, aprobat la finele anului trecut.

Majorarea constituie 6,7 milioane de lei şi se datorează modificărilor la Legea privind finanţele publice locale. Potrivit acestora, municipiile dispun de  dreptul de a-şi păstra 35%  din impozitul pe venitul reţinut din salariu pe teritoriul UAT, faţă de doar 20%  anterioare.

Amintim că în anul trecut, Orheiul și alte 7  orașe – Cahul, Hânceşti, Ungheni,  Soroca, Edineţ, Ceadâr-Lunga și Strășeni au obținut statutul de municipiu.

Foto Unimedia

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker