Evenimente

CEC a stabilit data alegerilor locale în Chişinău şi Bălţi

În imagine: Ștefan Gligor, președintele grupului de inițiativă privind organizarea referendumului legislativ de anulare a sistemului electoral mixt. Foto Unimedia.

CEC a adoptat mai multe hotărâri cu privire la organizarea alegerilor locale noi și cererea de înre-gistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ.

În cadrul ședinței din 12 martie c., Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit pentru data de 20 mai 2018 desfășurarea alegerilor locale noi ale primarilor municipiilor Chișinău și Bălți, mandatele cărora au încetat înainte de termen în legătură cu demisia acestora. În comunicatul mediatizat de CEC se mai menţionează că anterior, pentru data de 20 mai 2018, au fost stabilite alegerile locale noi ale primarilor și în alte 5 localități: comuna Leușeni și satul Nemțeni, raionul Hâncești, comuna Volovița, raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârliţa, raionul Ungheni.

În aceeaşi şedinţă, Comisia, cu 6 voturi (doi membri au votat pentru) a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ, motivând că iniţiativa nu ar corespunde cu prevederile Codului bunelor practici în materie electorală, adoptat de Comisia de la Veneţia.

După pronunțarea deciziei, membrii grupului de inițaitivă, care au fost prezenți în sală, au strigat „Rușine!” și „Demisia!” şi au părăsit sala.

Președintele grupului de inițiativă privind organizarea referendumului legislativ de anulare a sistemului electoral mixt, Ștefan Gligor, a calificat decizia CEC drept o uzurpare a puterii de stat. „CEC și-a depășit competențele, arogându-și atribuțiile Curții Constituționale și Parlamentului. Pentru asta vor răspunde penal”, a declarat Gligor într-o postare pe facebook.

Amintim că CEC a doua oară a respins cererea grupului de iniţiativă pentru organizarea unui referendum împotriva votului mixt.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker