EvenimenteÎnvățământSocial

O conferință internațională a managerilor școlari la Orhei

Manageri școlari din 3 țări (România, Ucraina, Moldova) şi 3 raioane (Orhei, Telenești, Ungheni) și-au dat întâlnire la Orhei pe 9 martie c., la Conferința Internațională a cadrelor de conducere (din învățământul general) cu genericul: „Evaluarea internă – premiză a sporirii calității în școala prietenoasă copilului”.

A fost ideea colaboratorilor Direcției Generale Educație Orhei, susținuți de președintele raionului Tudor Golub, prezent la deschiderea Conferinței (primul din dreapta) împreună cu vicepremierul Iurie Leancă.

În cadrul Conferinţei s-a realizat un relevant schimb de experiență între managerii școlari (de nivelul I, II) din Hliboca, regiunea Cernăuți, Ucraina (Adâncata, că mai mult îmi place să-i spun pe numele propriu, nu cel schimonosit de sovietici), din România (Iași, Vaslui, Neamț) și Republica Moldova (raioanele Orhei, Ungheni, Telenești).

Printre formatori enumărăm pe Liliana Romaniuc, președinta Asociației Române de Literație, România, Geanina Spiriduș, Şcoala „Ion Creangă”, Bacău, România, membră a Corpului Național de Experți în Managementul Educației, Ecaterina Moga, doctoră în psihologie, ambasadoare a educației de calitate, Lucia Argint, doctoră în istorie, formatoare națională AGIoMD, Maria Chișlaru, directoarea LT „Ion Luca Caragiale”, Orhei, Nina Mândru, învățătoare, președinta Asociației Generale a Învățătorilor, sucursala Orhei, ș.a.

Conferința și-a desfășurat lucrările în două sesiuni. Prima a fost dominată de comunicările consistente, relevante ale oaspeților din România şi formatorilor naționali. În a doua sesiune, găzduită de Liceul Teoretic ”I.L.Caragiale” din Orhei, au continuat dezbaterile în patru ateliere de lucru.

Evenimentul a culminat cu evoluția artistică a elevilor din Liceul Teoretic ”I.L.Caragiale”. Prezența elevilor a fost simțită pe tot parcursul zilei: în costume naționale, aceștia au oferit oaspeților  mărțișoare, hulubași de pâine, alte mici suvenire confecționate chiar de ei, numere artistice…

La finalul evenimentului gazda Silvia Mustovici, șefa Direcţiei Generale Educaţie Orhei, a înmânat formatoarelor locale și internaționale diplome de gratitudine pentru contribuția substanțială și asigurarea succesului Conferinței, exprimat în obiectivul ei de bază: unirea (prin cultură și educație), stabilirea unui parteneriat viabil întru realizarea idealului educațional: elevi capabili să construiască o lume, în care să se înmulțească BINELE, FRUMOSUL, SACRUL, ADEVĂRUL…

Maria Vleju, șefă-adjunctă a DGE Telenești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker