EvenimenteSocial

Şefă de secţie şi studentă cu diplomă de BAC falsă

 

În imagine: Olesea Maximciuc. Foto de pe Facebook.

 

Un cititor ne-a trimis la redacţie un document din care reiese că Direcţia generală urmărire penală a Centrului Naţional Anticorupţie a stabilit în cadrul unui proces penal că cet. Maximciuc Olesea, studentă la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Facultatea Drept, studii cu frecvenţă redusă, a fost înmatriculată în baza diplomei de bacalaureat seria AB nr.0039283, eliberată la 29.06.2000 de către LT ”M. Eminescu” din mun. Chişinău. În procesul verificării actelor s-a constatat că diploma de BAC este falsă.

„Prin urmare, din cuprinsul actului de sesizare şi materialele administrate, rezultă o bănuială rezonabilă că în acţiunile cet. Maximciuc Olesea se conţin elementele infracţiunii prevăzute de art.361, alin.1 Cod Penal – confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor false…”.

În baza datelor şi materialelor acumulate, procurorul Iulian Cotenco a emis ordonanţa de începere a urmăririi penale conform elementelor infracţiunii prevăzute de art.361, alin.1.

Autorul sesizării mai menţiona că în baza acestui document fals şi prin protecţia unor persoane suspuse din administraţia raionului Olesea Maximciuc s-a ales cu funcţia de şefă a Secţiei Realizări şi Control la ÎM ”Servicii Comunal – Locative” (ÎM”SCL”), fiind angajată fără concurs.

Pentru că sesizarea şi copia documentului anexat vizau o persoană publică – Olesea Maximciuc este consilieră orăşenească de Rezina, aleasă pe lista Partidului Liberal, am decis să verificăm faptele expuse.

Procurorul Ion Bernaz de la Procuratura Rezina a confirmat: copia ordonanţei privind începerea urmăririi penale corespunde originalului.

Victor Lupaşcu, liderul OT Rezina a PL ne-a relatat că într-adevăr, la alegerile locale din iunie 2015, O. Maximciuc a fost aleasă consilieră în CO Rezina din partea PL, figurând a treia pe listă. „În campania electorală s-a manifestat foarte activ, la prima şedinţă după alegeri împreună am format fracţiunea PL în Consiliu, dar deja la a doua şedinţă dânsa a anunţat că părăseşte fracţiunea, declarându-se consilieră independentă. De fapt susţine în totul fracţiunea PDM”, a spus Victor Lupaşcu.

Ion Balan, managerul-şef al ÎM „Servicii Comunal-Locative” Rezina, sesizat vizavi de modalitatea de angajare la serviciu a O. Maximciuc, ne-a comunicat că dânsa a fost recomandată de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Rezina prin dispoziţia din 03 septembrie 2015 „pentru a participa la selecţia profesională de şefă a secţiei Realizare şi Control a ÎM ”SCL”.

În continuare însă dl Balan notează că cererea depusă de O. Maximciuc pentru a fi angajată în funcţia de şefă a secţiei nominalizate a fost acceptată de managerul-şef interimar al întreprinderii V.Curti  cu o lună mai înainte, la 04 august 2015(!?). O. Maximciuc a anexat la cererea de angajare buletinul de identitate, certificatul de instruire la cursurile organizate de SRL „Business Audit Grup” şi SRL „Maestru în vânzări” şi carnetul de muncă.

Concurs pentru funcţia dată ÎM „SCL” nu a organizat pentru că Statutul şi Regulamentul întreprinderii nu prevăd asemenea mod de selectare şi angajare a şefilor de secţii, mai menţionează în răspunsul său Ion Balan.

Sesizată în scris să comenteze acţiunile procurori-lor, O. Maximciuc nu a găsit de cuviinţă să reacţioneze.

Reporter „C

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker