Politic

Afirmațiile lui Ilan Șor că i-a dat lui Vlad Filat peste 320 mln de lei nu s-au adeverit

Curtea Supremă de Justiție a publicat zilele trecute sentința motivată în dosarul lui Vlad Filat, prin care acesta a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de influență, relatează radioorhei.info. Sentința are 132 de pagini și conține o descriere amănunțită a sumelor de bani scoase la indicația lui Ilan Șor (Shor) din băncile falimentate.

 O parte din bani, potrivit documentului, au ajuns la Filat, însă nu în volumul în care era indicat de primarul de Orhei în autodenunțul său din 2015. Astfel sentința menționează că suma de 320 941 414 lei, care ar fi fost extrasă din “Unibank” în numerar pe numele a trei femei din Federația Rusă, nu i-a fost transmisă lui Vlad Filat, așa cum afirma Ilan Șor (Shor), în timpul audierilor din noiembrie 2015.

Vlad Filat a fost arestat în octombrie 2015, în urma unui autodenunț al primarului de Orhei, Ilan Șor (Shor), după ce parlamentul a acceptat să îi ridice imunitatea de deputat.

Atunci în fața deputaților, fostul procuror general Corneliu Gurin a solicitat ridicarea imunității pentru că Filat ar fi fost implicat în furtul miliardului din cele trei bănci. Fostul premier a fost condamnat însă pentru trafic de influență.

Ex-premierul se află acum în arest în Penitenciarul nr.13 din Chișinău. Acesta urma să fie transferat în închisoarea din Lipcani, amplasată în nordul țării, dar nu este transferat pentru că figurează într-un alt dosar.

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close