EvenimentePolitic

Schimbare de vicepreşedinţi, dar şi de configuraţie în CR Orhei

Începând cu 6 martie c. CR Orhei are doi vicepreşedinţi noi: Sergiu  Pâslaru şi Iurie Siloci. Dl Siloci îl va înlocui pe Dorin Zghibarţă, demis la iniţiativa a 14  consilieri PD, inclusiv câţiva fost PLDM-işti pe motiv “că nu şi-a dat darea de seamă despre activitatea sa şi nu participă la ceremoniile dedicate unor sărbători naţionale”. După şedinţă câţiva consilieri au descifrat învinuirea referitor la sărbătorile naţionale prin faptul că nici D. Zghibarţă, nici S. Miron, celalalt ex-vicepreşedinte n-au dorit să fie la festivităţi alături de primarul de Orhei Ilan Şor.  Aceste decizii schimbă configuraţia în CR, fracţiunea PL declarându-se în opoziţie.

Dorin Zghibarţă nu a fost prezent la şedinţă. Consilierul S. Muravschi şi-a atenţionat colegii că  Zghibarţă nu este prezent la şedinţă pe motiv de boală şi Consiliul dă un exemplu prost demiţând un vicepreşedinte în lipsa lui. Observaţia domniei sale însă nu fost auzită. Consilierul  PL Vasile Roman, coleg de partid cu D. Zghibarţă a replicat că motivele demiterii  acestuia sunt ridicole pentru că în Regulamentul de funcţionare a CR nu este stipulată procedura dării de seamă a vicepreşedintelui raionului.  Roman a încercat să pună la îndoială integritatea celor doi candidaţi la funcţiile vacante. Apărându-se S. Pâslaru i-a prezentat lui V.Roman CV-ul său, iar Iu. Siloci a citit o decizie a CSJ din 2012 conform căruia statul i-a  achitat 80 000 lei pagube morale.

În consecinţă cu câte 22  voturi “pro” domnii Pâslaru şi Siloci au fost aleşi în funcţiile respective. Amintim că Sergiu Pâslaru, membru al PDM vine din mediul de afaceri, iar Iurie Siloci, acum consilier neafiliat, a fost ales pe lista PLDM şi până de demult, timp de 5 ani, a exercitat funcţia de şef al Direcţiei Situaţii Excepţionale Orhei.

În cadrul şedinţei a fost de asemenea primită cererea de demisie a lui Gheorghe Guriuc din funcţia de şef al Secţiei raionale Cultură, aprobat un regulament de salarizare pentru deţinătorul funcţiei de director interimar al  IMSP “Spitalul raional Orhei”. De asemenea a fost prezentat noul consilier PDM Mihai Vârcolici care a venit în Consiliu în locul lui Vilian Moşanu, care şi-a depus mandatul.

Imediaat după şedinţă, fracţiunea Pl a propus consilierilor spre semnare Declaraţia de Reunire cu România, pe care erau deja 14 semnături. Dar nimeni din cei prezenţi nu a reacţionat la propunere.

Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker