Social

Cerea 5000 de euro pentru a influența o sentință a Judecătoriei Orhei

Un locuitor al capitalei a fost reținut de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție în după-amiaza zilei de vineri, 12 ianuarie. Bărbatul este bănuit că ar fi săvârșit trafic de influență. Sub pretextul coruperii judecătorilor, acesta ar fi extorcat și primit 5 000 de euro, transmite radioorhei.info

Potrivit materialelor anchetei, în luna octombrie a anului trecut, bănuitul ar fi pretins banii în scopul determinării magistraților de la Orhei să emită sentință de achitare pe un dosar penal aflat pe rol în privința fratelui denunțătorului, anunță un comunicat al Centrului Național Anticorupție. Bănuitul ar fi primit inițial o parte din bani, iar cu restul sumei, 4 000 de euro transmiși sub controlul CNA, acesta a fost prins în flagrant delict. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și riscă până la 6 ani de închisoare ori o amendă de până la 200 000 de lei.

Amintim că după reorganizarea sistemului judecătoresc din cadrul Judecătoriei Orhei fac parte și fostele judecătorii – Rezina, Șoldănești  şi Telenești.

Foto simbol. Sursa: protv.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker