EvenimenteSocial

Copiii din Scorţeni pun roboţii la treabă

Echipa „Future robot team” de la Gimnaziul ”Nicolae Holban” din Scorțeni, compusă din cinci băieți și două fete, împreuna cu profesoara Ana Florea, au participat la competiția de robotică „FIRST Lego League Moldova”. Aceasta s-a desfășurat în perioada 24-25 februarie la Chișinău, unde au prezentat câteva proiecte interesante.

După cum a relatat pentru ”C” directoarea instituției, Angela Frunză, despre concursul respectiv elevii au aflat de pe un site.

”Noi am prezentat un sistem de purificare a apei potabile, care a fost apreciat de către juriu. Astfel ne-am situat pe locul 11, ceea ce nu este rău, dacă ținem cont de faptul că la competiția respectivă au participat peste 500 de elevi din toată țara”, a remarcat dna Angela Frunză.

Ana Florea, profesoară de informatică spune că a fost o mare provocare pentru elevi să se antreneze în acest concurs:

”Am avut mai multe instruiri în cadrul proiectului, menite să trezească ingeniozitatea elevilor. Lucrăm zi de zi în cadrul unor cercuri de inventică, iată de ce succesul obținut nu este întâmplător. Sistemul nostru de purificare a apei este complet automatizat, el se declanșează de la zgomotul produs de descărcările electrice în atmosferă. Apa de ploaie vine singură printr-o conductă în sistemul de purificare, unde se procesează în filtre, iar în pahar avem apă fără impurități biologice sau chimice”, ne spune profesoara.

Dna Tamara Verejan, primara satului Scorțeni, pedagogă de profesie, a menționat că ştie prea bine ce eforturi cere participarea la asemenea competiţii şi din partea elevilor, şi a profesorilor:

”Ne bucură mult faptul că elevii noștri participă la diferite concursuri și manifestări de nivel republican. Suntem foarte recunoscători cadrelor didactice. Participarea în asemenea proiecte contribuie la dezvolta-rea intelectuală, profesională și personală a copiilor, a remarcat dna primară.


Ion Cernei

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker