Centenarul Marii UniriEvenimentePolitic

Primari din regiunea Orhei, oaspeți în Parlamentul României

Câțiva primari din Republica Moldova, care au semnat în consiliile lor Declarații de Unire cu Țara, s-au aflat în vizită săptămâna trecută în Parlamentul României. Între ei au fost şi Ion Tulbure, primarul comunei Târșiței, Teleneşti și Oleg Gașper, primarul de Ivancea, Orhei, întâmpinaţi cu multă căldură de către deputații din cele două camere, întruniţi în plen.

Dl Tulbure a ţinut să remarce că delegaţia s-a produs la invitația părții române..

”Am ajuns în Parlamentul României la invitaţia deputatului Constantin Codreanu, dar şi cu implicarea liderului ONG-ului „Acţiunea 2012” George Simion.

La Bucureşti, am avut o discuţie separată cu dl Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, la iniţiativa Domniei Sale. Am primit asigurări că vom fi protejaţi de statul român;  vor fi căutate soluții legislative pentru accesarea comună a fondurilor naţionale; primăriile din România vor fi încurajate să implementeze proiecte comune în baza acordurilor de înfrăţire,” a menționat  primarul comunei Târșiței.

Primarii moldoveni au avut de asemenea întrevederi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care i-a informat despre acţiunile festive prilejuite de centenarul Unirii Basarabiei cu România de la 27 martie 1918 şi  cu deputaţi şi senatori PNL, PMP, PSD, ALDE, care i-au încredinţat de susținere și dorința lor de a vedea întregit neamul românesc.

Dl Tulbure a fost bucuros să întâlnească pe culuarele legislativului românesc un pământean: „Este vorba de Grigore Ostrovari, un tânăr care s-a născut la Târșiței şi a copilărit în satul Căzănești. În prezent Grigore învaţă în Constanța și se afla în Parlamentul României la stagieri organizate de legislatorii români pentru studenţii din Republica Moldova.

Dânsul s-a arătat mâhnit că  primăria Căzăneşti, dar și alte sate vecine, încă nu au semnat o Declarație de Unire cu România. L-am încurajat, spunându-i că acest pas e prea serios și e necesar să fie bine conștientizat, decizia nu vine la comanda cuiva, nu este o campanie,  dar trebuie să se nască în inima fiecărui ales local, iar pentru asta trebuie ceva timp”, a menționat Ion Tulbure.

Remarcăm că Ion Tulbure a votat Declarația de Unire cu România alături de 10 din 11 consilieri locali din comuna Târșiței, unde trăiesc și etnici ucraineni.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker