EvenimenteSocial

VIDEO: Îşi alină durerea cântând. Nicuşor Untilă este susţinut de mai mulţi interpreţi autohtoni cu renume

Formaţia Chatarsis, Adrian Ursu, Igor Cuciuc, Doiniţa Gherman şi alţi interpreţi autohtoni vor cânta, mâine, la un concert caritabil, pentru a-l susţine pe Nicuşor Untilă, băiatul cu deficienţe de vedere care, în 2013, a făcut senzaţie la concursul Moldova are Talent de la PRIME. Nicu suferă de insuficienţă renală de gradul 4, iar pentru a supravieţui, are nevoie urgent de transplant de rinichi. Operaţia poate fi efectuată în Turcia, dar costă 27 de mii de euro, bani pe care familia Untilă nu-i are, relatează http://www.prime.md/

Prin cântec şi rugăciune- aşa îşi alină durerile Nicuşor Untilă, care în ultimile luni, petrece aproape tot timpul prin spitale. Prea multe necazuri i-a adus soarta la cei 16 ani pe care îi are. Băiatul nu vede aproape deloc, are picioarele bolnave, iar recent a aflat că suferă de o boală cumplită, care îi pune viaţa în pericol.

„Pentru noi este foarte scump cele 6 procente care vede cu ochiul drept, pentru că el vede.El îşi vede frăţiorii, el îşi vede mama tata”, a zis mama lui Nicuşor Untilă, Elena Untilă.

Concursul Moldova are Talent l-a făcut pe Nicuşor să creadă în minuni. Anume atunci s-a convins că dacă există credinţă atunci orice vis poate deveni realitate. În 2013 a reuşit să uimească o ţară întreagă prin vocea sa, acum însă, Nicuşor are o dorinţă mult mai mare.

„Visul meu cel mai mare este ca toată familia mea să fie sănătoasă în primul rând. Şi să scap de infecţia pe care o am la rinichi”, a spus interpret, participant Moldova are Talent, Nicuşor Untilă.

Vestea că Nicuşor este grav bolnav, l-a indispus pe interpretul Adrian Ursu. Cei doi s-au împrietenit în timpul concursului Moldova are Talent.

„După o avalanşă de noutăţi frumoase de la Nicuşor, această veste a venit ca un trăsnet. Nicuşor de mic este un băiat tare activ, tare vesel, tare pozitiv care iubeşte. Are atâtea planuri şi atâtea visuri”, a spus interpretul Adrian Ursu.

Adrian Ursu a fost printre primii artişti care a acceptat să participe la concertul de caritate în susţinerea lui Nicuşor Untilă.

„Are nevoie vital de ajutorul nostru. Merită susţinerea noastră”, a spus interpretul Adrian Ursu.

Alături de Adrian Ursu, la evenimentul care va avea loc marţi la ora 18.00 la Filarmonica Naţională Serghei Lunchevici din Capitală, vor participa nume sonore ale showbiz-ului Moldovenesc. Igor Cuciuc, formaţia Chatarsis, Doiniţa Gherman, Ion Suruceanu, Laurenţiu Popescu şi alţi interpreţi cu renume vor evolua gratuit la concert. Artiştii speră să atragă cât mai mulţi spectatori, pentru a reuşi să adune din vânzarea biletelor cât mai mulţi bani pentru tratamentul lui Nicuşor. Intrarea la concert costă 100 de lei.

„Îndemnăm toată lumea, mai cu seamă admiratorii noştri, creaţiei noastre să vină la acest spectacol şi cum am zis, să facem împreună un lucru bun”, a zis solistul formaţiei Chatarsis, Mihai Budurin.

„Marţi, 27 februarie, vă aşteptăm cu mult drag, la Filarmonica Naţională”, a afirmat solistul formaţiei Chatarsis, Ion Rață.

„Veniţi la concert să-lsusţinem pe Nicuşor prin aplauze şi să donăm ca el să aibă un viitor frumos, un viitor de succes pe care îl merită”, a spus interpretul Adrian Ursu.

Viitorul lui Nicuşor costă 27 de mii de euro, bani pe care familia Untilă nu-i are. Tatăl băiatului este invalid, iar mama nu are un loc de muncă pentru că tot timpul are grijă de fiul bolnav. Fiecare zi este foarte importantă pentru Nicuşor care suferă de insuficienţă renală de gradul 4. Potrivit medicilor, boala progresează foarte rapid, iar pentru a suprevieţui, tânărul are nevoie urgent de transplant de rinichi.

Familia tânărului vine cu un apel către toate persoanele cu inimă mare. Cei care sunt dispuşi să-i întindă o mână de ajutor lui Nicuşor, o pot telefona pe mama acestuia la numărul 068681846. Împreună putem salva o viaţă!

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker