EvenimenteUtil

Toate bisericile vor fi obligate să aibă rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi

Pe 21 noiembrie 2017, președinta Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova, Irina Revin, s-a adresat cu o plângere către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, în care a sesizat despre neaccesibilitatea în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău, fapt ce constituie discriminare pe criteriul de dizabilitate în realizarea dreptului la libertatea religiei, se spune într-un comunicat făcut public de către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității.

În imagine: Intrările Catedralei „Nașterea Domnului” din Chișinău, ca şi a majorităţii absolute a bisericilor din ţară, sunt inaccesibile pentru persoanele în scaun cu rotile.

Cererea a fost examinată în data de 12 ianuarie 2018 în ședință publică, la care reprezentanții Mitropoliei nu au fost prezenți pentru a-și exprima poziția.

În urma audierilor, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a constatat prezența discriminării indirecte pe criteriu de dizabilitate, iar Biserica Ortodoxă din Moldova a fost impusă să accesibilizeze accesul în Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău, precum și în toate locașele de cult afiliate Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker