EvenimenteSocial

În anul 2018 autorităților publice locale li se vor aloca mai mulți bani din Fondul Rutier

Ministerul Economiei și Infrastructurii și-a propus ca în anul 2018 să aloce din Fondul Rutier al R. Moldova mai mulți bani autorităților publice locale pentru modernizarea și/sau reparaţia capitală a mai multor kilometri de drum din toate localitățile raionului Rezina. Prioritate se va da drumurilor care asigură accesul majorității populației la instituțiile publice și sociale din localitate, dar și celor a căror stare tehnică este proastă, conform diagnosticului infrastructurii rutiere.

Cu această ocazie, susține Andrei Godoroja, vicepreședintele raionului Rezina,  zilele trecute conducerea raionului a  convocat o ședință de lucru cu primarii, unde s-au discutat despre modalitățile de repartizare a mijloacelor financiare în aceste scop. La ședință au mai participat Matei Puzur, directorul tehnic al SA „Drumuri-Orhei” și Alexandru Ucrainciuc, directorul districtului Rezina al SA „Drumuri-Orhei”.

Matei Puzur a informat prezența că, pe parcursul anului curent, se preconizează ca toate localitățile din raion să primească câte 1,5 milioane de lei pentru reparaţia sau modernizarea unui kilometru de drum. Dânsul a prezentat patru variante de lucrări rutiere posibile de executat și care totodată se încadrează în limita finanțării. Acestea sunt: 1) construirea nouă în variantă albă a unui drum cu S=6000 m.p. și grosimea de 15 cm; 2) construirea unui drum cu S=3120 m.p. cu îmbrăcăminte rutieră compusă din pietriș cu grosimea de 16 cm și 2 straturi de asfalt; 3) reparaţia îmbrăcămintei rutiere asfaltice (S=6000 m.p.) cu un strat nou de asfalt, grosimea de 4 cm; 4) acoperirea cu 2 straturi de asfalt a unui segment de drum cu S=2820 m.p. și care este construit în variantă albă.

Andrei Godoroja a mai specificat, că lucrările vor fi finanțate din Fondul Rutier prin intermediul ÎS ”Administrația de Stat a Drumurilor”, iar responsabili de executarea calitativă a luc-rărilor vor fi specialiștii din cadrul CR Rezina, cât și din primăriile localităților. La fel, primarilor le revine sarcina de a determina sectoarele de drumuri și străzi, care urmează a fi reparate  sau construite. Dumnealui a menționat că Programul de reparație și întreținere a drumurilor publice pentru anul 2018 se află încă la etapa de elaborare. Au fost solicitate propunerile primarilor, transportatorilor și drumarilor, care actualmente se examinează și în următoarele zile Programul va fi definitivat și propus spre aprobare, a mai spus A. Godoroja.

Foto simbol.

Ion Perciun

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker