Centenarul Marii UniriEvenimentePolitic

Premiu de merit în memoria lui Simeon Murafa

Activităţile consacrate memoriei martirului basarabean Simeon Murafa, jurist, fruntaș al mișcării naționale din Basarabia de la începutul sec. XX, publicist, iau amploare în satul său de baştină, Cotiujenii Mari din raionul Şoldăneşti. Recent, Consiliul Comunal Cotiujenii Mari, susţinând iniţiativa Organizaţiei Obşteşti ”Plai Natal”, colectivului pedagogic şi consiliului elevilor, a aprobat Regulamentul privind acordarea Premiului de Merit “Simeon Murafa” celor mai buni elevi de la liceul teoretic din localitate.

Aceasta este una din acţiunile desfăşurate la Cotiujenii Mari întru comemorarea  consăteanului-martir, asasinat în 1917 la Chișinău de o bandă de bolșevici.

Consiliul Comunal a decis să acorde 16 premii, care vor fi înmânate la finele anului de studii. Candidaţii vor fi selectaţi de colectivele claselor şi propuşi spre examinare consiliului profesoral al liceului. Drept criterii de selectare vor servi: a) media anuală a reuşitei la învăţătură nu mai mică de 9,4 – pentru elevii claselor V-VII;  9,2 – pentru elevii claselor VIII-IX şi 9,0 – pentru elevii claselor liceale; b) obţinerea diferitor diplome de performanţă la nivel raional şi republican; c) performanţe individuale deosebite în activităţile extraşcolare din cadrul liceului, raionului şi republicii; d) comportament exemplar, atitudine conştiincioasă şi responsabilă faţă de obligaţiunile din şcoală şi cele de factură obştească.

Se prevede că din ciclul gimnazial vor fi menţionaţi câte un elev din fiecare clasă cu un premiu de 150-200 lei, iar din ciclul liceal – 6 elevi: un Premiu mare – “Elevul anului” – 500 lei; un premiu de 300 lei şi 4 premii a câte 250 lei. Fiecărui premiant i se va înmâna o Diplomă Comemorativă şi un Medalion “Simeon Murafa – 130 ani de la naştere”.

În imagine: Simeon Murafa în 1907.Foto Wikipedia.                                            

 

Ion Ghilaşcu, preşedintele OO ”Plai Natal”, comuna Cotiujenii Mari

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker