Evenimente

Bilete din buzunarul moldovenilor pentru oficialii invitați de Dodon, Candu și Filip

Guvernul a aprobat o decizie prin care oaspeții oficiali invitați de către președintele țării, președintele Parlamentului sau premier vor beneficia de bilete auto, avia sau feroviar din bugetul de stat. Potrivit Executivului, asta se face „în scopul dezvoltării relațiilor cu partenerii străini”, relatează agora.md

Anterior, pe 24 ianuarie c., Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind modul de utilizare a banilor alocați pentru deservirea delegațiilor și persoanelor oficiale străine. Documentul prevede trei tipuri de grupe, cea mai costisitoare fiind a șefilor de state, președinților de Parlament, premieri, șefi ai organizațiilor internaționale.

Astfel, suma maximă alocată pentru un cadou oferit conducătorului delegației este de 3000 de lei, dejunul ar ajunge să coste până la 900 de lei pentru o persoană, iar pentru florile utilizate la organizarea sălii în care se vor desfășura reuniunile și întâlnirile oficiale sunt prevăzuți 1500 de lei.  Cazarea membrilor delegaţiilor oficiale străine se va efectua în hotele de 5 și 4 stele.

Potrivit notei informative a acestui document nоrmеlе finаnсiаrе au fоst rесаlсulаtе la indicele prețului de consum și, ре unele poziții ajustate la vаlоаrеа mărfurilor/sеrviciilor ре piala internă.

De asemene, în document se menționează că pentru membrii delegaţiilor oficiale străine pot fi identificate oportunităţi de cazare în hotele de alte categorii, dar nu mai mari decât cele indicate. Pentru conducătorii delegaţiilor oficiale străine se poate achita costul pentru cazare într-o cameră de hotel lux sau apartament.

Astfel, documentul stipulează că toate cheltuielile de transport internaţional (avia, feroviar, auto) „pentru persoanele oficiale străine şi membrii delegaţiilor străine invitate la decizia preşedintelui Republicii Moldova, preşedintelui Parlamentului şi prim-ministrului sunt suportate de către Partea care primeşte delegaţia”.

Decizia a fost votată la Guvern fără întrebări, „în scopul dezvoltării relaţiilor cu partenerii străini, precum şi formarea unei imagini pozitive a Republicii Moldova pe palierul internaţional”.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker