EvenimenteSocial

Pedagogii anului din raionul Şoldăneşti

Elena Ciolpan, învăţătoare la Gimnaziul Olişcani, și Ruslan Groza, profesor de istorie la Gimnaziul Pohoarna, vor participa la etapa republicană a concursului „Pedagogul anului 2018″. Anume ei au acumulat cele mai multe puncte la etapa raională şi s-au clasat pe locul întâi.

 

Potrivit informaţiilor oferite la Direcţia Învăţământ Şoldăneşti, la concurs au depus dosarele 11 cadre didactice. Ulterior aceştea au desfăşurat ore publice. Prestaţia pedagogilor a fost evaluată de un juriu format din profesori, care sunt şi specialişti la Direcţia Învăţământ.

Lecţiile cu elevi necunoscuţi s-au desfăşurat la Liceele Teoretice „Ştefan cel Mare” şi „Alexei Mateevici” din oraşul Şoldăneşti.

Potrivit regulamentului, unul din criteriile de evaluare a fost utilizarea strategiilor interactive de predare-învăţare-evaluare. Pedagogii au venit în faţa elevilor cu diverse materiale didactice.

Şi ora de istorie, desfăşurată de profesorul Nicolae Gavriliţă de la Gimnaziul Vadul Raşcov, a fost interesantă. Elevii au învăţat tema „Statul dac condus de Burebis-ta”. Dascălul le-a demonstrat elevilor un filmuleţ cu munţii Orăştiei, pe teritoriul cărora s-ar fi aflat Sarmisegetusa, capitala statului dac.

La cea de a doua etapă a concursului pedagogii-concurenţi au prezentat un discurs la tema: „În numele viitorului, jur!”. La această probă, concurenții au fost provocaţi să soluţioneze o problemă psiho-pedagogică.

Conform totalurilor, la categoria profesori, cele mai multe puncte – în total 191, a acumulat Ruslan Groza. Dânsul a fost urmat în clasament de Olga Pisarenco, profesoară la Gimnaziul Olișcani și Galina Nasu, profesoară la Gimnaziul Samașcani.

La categoria învăţători, numărul maximal de puncte – 179, l-a obţinut Elena Ciolpan, învăţătoare la Gimnaziul Olişcani. Locul doi și trei le-au împărţit Viorica Rusu din Pohoarna și, respectiv, Lucia Popovici din Răspopeni.

Învingătorii în concurs s-au învrednicit și de câte un premiu bănesc în mărime de cinci mii de lei.

 Victor Sofroni

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker