Politic

Nu le-au ajuns voturi în 2015, dar le-a mers în 2018. PCRM intră în Consiliul Comunal Zorile

Partidul Comuniștilor va fi reprezentat în Consiliul Comunal Zorile, raionul Orhei, deși la alegerile locale din 2015 acest partid nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a intra în forul local. Formațiunea va avea un consilier, deoarece un alt partid și-a epuizat lista candidaților supleanți, relatează radioorhei.info.

Potrivit unei hotărâri a Comisiei Electorale Centrale, Ivan Rotari, ales pe lista PLDM, a rămas fără de mandat pentru că a lipsit neîntemeiat la trei ședințe consecutive ale consiliului local. Astfel, a devenit vacant un mandat de consilier atribuit formațiunii respective. Deoarece lista candidaților supleanți ai PLDM s-a epuizat, a fost restabilit șirul descrescător, iar după restabilirea acestuia, cea mai mare valoare numerică i-a revenit listei de candidați a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. În baza documentelor electorale pe care le deţine Comisia Electorală Centrală, mandatul de consilier în Consiliul Comunal Zorile îi revine candidatei supleante Tatiana Adomnița de pe lista PCRM, confirmată prin hotărârea Judecătoriei Orhei din 29 iunie 2015. La atribuirea mandatului s-a ținut cont de certificatul de deces al candidatului supleant Ivan Cobăsnean de pe lista aceluiași partid.

Sursa foto: basarabia.md

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker