Politic

Rosian Vasiloi: Se atestă o intensificare a exercițiilor militare în stânga Nistrului

Expertul în securitate Rosian Vasiloi atenționează despre o intensificare a exercițiilor militare în stânga Nistrului, menționând că în perioada 15-21 ianuarie c. au avut loc exerciții inclusiv cu trageri de luptă din toate tipurile de armament aflate în dotarea unităților care fac parte din TOFR (Trupele de ocupație a Federației Ruse – Grupul Operativ al trupelor ruse, entitate distinctă a Districtului Militar Vest al Federației Ruse), transmite IPN.

Potrivit lui Rosian Vasiloi, în total au avut loc șase evenimente, dintre care patru fac parte din clasamentul combatant și câte unul din clasamentul combatant-comun și umanitar. Săptămâna trecută a început în forță cu un exercițiu de mânuire a complexelor de rachete antitanc dirijate semiautomat, iar sursele expertului din regiune au confirmat faptul că la acest exercițiu au participat și militarii din așa-zisul minister al apărării al regiunii separatiste. O zi mai târziu, #TOFR TOFR au desfășurat exerciții militare cu tematica de închegare de luptă a trupelor la nivel de grup. În cadrul exercițiilor desfășurate, circa 50 de militari din unitățile de aruncătoare de grenade au desfășurat trageri de luptă asupra țintelor ce imită infanteria în atac, dar și tehnica blindată a inamicului.

Expertul subliniază că aceste exerciții s-au desfășurat inclusiv în timpul reuniunii subcomitetului APCE pentru conflicte, la care autoritățile Republicii Moldova „au asistat” a câta oară autoritățile separatiste de la Tiraspol în promovarea pretinsei independențe. Potrivit lui Rosian Vasiloi, interesele comune ale elitelor de la Chișinău și Tiraspol le permit separatiștilor să ajungă la tribunele internaționale. Expertul a mai adăugat că în legătură cu exercițiile militare din săptămâna precedentă, ca și în celelalte cazuri, la momentul publicării acestei alerte, autoritățile Republicii Moldova nu au venit cu nicio reacție.

Foto IPN

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker