STOP FALS

Povestea lui Victoraș, un băiețel care a crezut în informații false

„Victoraș trăiește ca și tine în Moldova, iar în urmă cu un an a auzit întâmplător la radio că omul a ieșit din ou și că este periculos să te speli pe față, iar apoi un nene i-a spus, la televizor, că copiii de la șapte ani pot merge la volan, indiferent de e mașină sau tractor”. Victoraș este protagonistul unei animații lansată luni, 13 aprilie, de Centrul pentru Jurnalism Independent.

Potrivit animației, băiatul a căzut în plasa informațiilor false, crezând fidel mai multor știri pe care le-a auzit la unele posturi de radio, televiziuni sau le-a citit pe Internet. Confuz de cele aflate, băiatul a mers la bunelul său și l-a rugat să-i explice ce se întâmplă. În replică, bunicul și-a sfătuit nepotul să pună mereu la dubiu tot ce vede sau aude în stradă, pe rețelele de socializare și în presă, întrucât uneori unele instituții media răspândesc minciuni.

Așadar, povestea lui Victoraș este o lecție pentru toți consumatorii de media, cu îndemnul să gândească, să selecteze și să analizeze informațiile înainte să le creadă ca atare.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker