Investigații

O amendă cât pensia pentru doi ani. Istoria unei pensionare de 66 de ani amendată pentru că ar fi ieșit la magazin, după pâine

Alexandra Chiabur, o pensionară din Chișinău, în vârstă de 66 de ani, a ajuns la marginea disperării. Plânge în hohote și spune că „este gata să se arunce peste balcon” după ce a fost amendată cu 22500 de lei pentru că ar fi încălcat regimul de izolare la domiciliu, impus de autorități. Femeia ar putea achita amenda doar dacă timp de aproape doi ani, ar strânge, în fiecare lună, pensia de 1300 de lei pe care o primește. Plânge cu disperare și spune că „nu-i rămâne decât să își pună capăt zilelor”. 

De aproape șase ani, după decesul soțului, Alexandra Chiaburu locuiește singură într-un apartament din capitală. Copiii sunt stabiliți în Portugalia, de unde a revenit și ea la 14 martie 2020. Odată ajunsă în țară, femeii i s-a spus să se autoizoleze la domiciliu pentru 14 zile pentru a evita respândirea noului coronavirus.

„Da’, stau până ce în casă, dar mor de foame, mor, nu am ce mânca, nu am nimic în casă!”

Deși nu avea produse alimentare în casă, pensionara afirmă că a ascultat smerită recomandările autorităților. „Aveam oleacă de moare, înmuiam pâinea în moare și mâncam”, mărturisește, plângând, pensionara. Povestindu-le polițiștilor despre faptul că stând în casă „moare de foame”, aceștia au sfătuit-o să se adrese vecinilor.

„Am venit acasă, m-a sunat medicul și m-a întrebat cum mă simt, dacă am febră sau alte simptome. I-am zis că nu am nimic, dar stau în casă, nu ies. Pe urmă, m-a sunat o domnișoară de la poliție și tot așa m-a întrebat. Și zic: „Da’, stau până ce în casă, dar zic, mor de foame, mor, nu am ce mânca, nu am nimic în casă!”. La care ea zice: „Hai mai răbdați oleacă, nu aveți vecini, nu aveți pe nimeni?”. A venit un vecin de peste drum și i-au spus ce să-mi cumpere prin telefon și a venit și mi-a adus pachetul”, relatează femeia. 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close