Evenimente

Polițiștii luptă cu hipotermia și ajută persoanele solitare

De când s-a lăsat gerul, angajații Secției Securitate Publică de la Inspectoratul de Poliţie Telenești au vizitat practic toate școlile din raion, iar în satele de codru aceștia au ajutat persoanele solitare să taie lemne, să facă focul în casă, ne-a relatat Alexandru Pasat, inspector superior în subunitatea respectivă.

”Întru organizarea şi asigurarea securităţii circulaţiei rutiere, reducerii riscurilor de victimizare a copiilor, angajații poliției informează minorii cum trebuie să se comporte pe drumuri, la săniuş, despre riscurile legate de jocurile pe gheața bazinelor acvatice. De asemenea, zilnic polițiștii vizitează la domiciliu persoane în etate, pentru a preveni cazurile de hipotermie, alte probleme specifice care pot apărea. În satele Crăsnășeni, Hirișeni, Budăi, Codru noi avem grijă permanent de 11 familii social-vulnerabile”, a spus inspectorul.

Alexei Vrăjioru, șeful IP Telenești susţine că noile metode de activitate dau efectul scontat:

”Era o zicală veche, că rromul își bate copilul când îl trimite la apă, astfel preîntâmpinându-l să nu strice ulcio-rul, fiindcă după ce vasul este spart nu mai are nici un rost pedeapsa. Adică noi, iniţiind acţiunile de profilaxie, nu am așteptat ca frigurile să facă victime. Şi ne pare bine că eforturile noastre dau rezultatele dorite”, spune inspectorul-șef.

În imagine: Inspectorul Dorin Corcodel discută despre pericolul hiportermiei cu un grup de copii în s. Brânzeni.

Mariana Plăcintă, șefa Secției Prevenții  la Inspectoratul de Poliţie Telenești, în curtea unui bătrân solitar.

 

Ion Cernei

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker