Călătorii

#NeamPornit: cinci locuri din nordul Moldovei unde merită să ajungi

V-ați făcut bagajul și sunteți gata de o vacanță în Moldova în această vară? Înainte de a porni la drum, trageți cu un ochi peste lista de mai jos pentru mai multă inspirație în definirea itinerarului. Dacă n-ați mai ajuns anterior în vreunul dintre locurile pe care vi le propunem în cele ce urmează, vă recomandăm cu toată căldura să vă faceți timp în această vară, pentru că merită pe deplin. #NeamPornit este o campanie națională de promovare  și susținere a turismului intern din Republica Moldova. Urmărește-ne pe Facebook și Instagram. Să purcedem:

1. Naslavcea, raionul Ocnița

Prima destinație în care neapărat trebuie să ajungeți este și cea mai nordică localitate din Moldova – Naslavcea, satul din raionul Ocnița, situat pe dealuri pitorești, care creează o impresie vizuală a unui adevărat sat de munte. (https://bit.ly/Naslavcea) Indiferent din ce regiune a țării veniți, Naslavcei îi datorați măcar o vizită. Mama Natură s-a dovedit a fi o romantică incurabilă atunci când a creat o insulă sub forma unei inimi în mijlocul râului Nistru. Acea mână de pământ, acoperită de o pădure pitorească de plopi și sălcii, deschide o priveliște uimitoare, ce nu poate fi văzută mai bine de nicăieri, decât din punctele înalte ale satului Naslavcea. Nu cunoaștem numele acestei insule, însă o putem numi, cu siguranță, „Insula îndrăgostiților”!

Tot la Naslavcea mai pot fi admirate două monumente geologice şi paleontologice – „Râpa Carpov Iar” sau „Râpa lui Carp” şi „Râpa Rudâi Iar” ori „Râpa Rudi”. În aceste râpe se află mari acumulări de fosile de pești, arici de mare, moluște, crabi, insecte, plante din perioada sarmatului timpuriu, perioadă de acum 12 milioane de ani. Ambele râpe se află sub protecția statului începând cu anul 1962.

La sud de Naslavcea se află și Rezervația peisagistică „La 33 de vaduri”, cea mai nordică rezervație peisagistică din țară, care reprezintă o concentrare neobișnuită de monumente geologice, paleontologice și arheologice.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close