Călătorii

#NeamPornit: cinci locuri din nordul Moldovei unde merită să ajungi

V-ați făcut bagajul și sunteți gata de o vacanță în Moldova în această vară? Înainte de a porni la drum, trageți cu un ochi peste lista de mai jos pentru mai multă inspirație în definirea itinerarului. Dacă n-ați mai ajuns anterior în vreunul dintre locurile pe care vi le propunem în cele ce urmează, vă recomandăm cu toată căldura să vă faceți timp în această vară, pentru că merită pe deplin. #NeamPornit este o campanie națională de promovare  și susținere a turismului intern din Republica Moldova. Urmărește-ne pe Facebook și Instagram. Să purcedem:

1. Naslavcea, raionul Ocnița

Prima destinație în care neapărat trebuie să ajungeți este și cea mai nordică localitate din Moldova – Naslavcea, satul din raionul Ocnița, situat pe dealuri pitorești, care creează o impresie vizuală a unui adevărat sat de munte. (https://bit.ly/Naslavcea) Indiferent din ce regiune a țării veniți, Naslavcei îi datorați măcar o vizită. Mama Natură s-a dovedit a fi o romantică incurabilă atunci când a creat o insulă sub forma unei inimi în mijlocul râului Nistru. Acea mână de pământ, acoperită de o pădure pitorească de plopi și sălcii, deschide o priveliște uimitoare, ce nu poate fi văzută mai bine de nicăieri, decât din punctele înalte ale satului Naslavcea. Nu cunoaștem numele acestei insule, însă o putem numi, cu siguranță, „Insula îndrăgostiților”!

Tot la Naslavcea mai pot fi admirate două monumente geologice şi paleontologice – „Râpa Carpov Iar” sau „Râpa lui Carp” şi „Râpa Rudâi Iar” ori „Râpa Rudi”. În aceste râpe se află mari acumulări de fosile de pești, arici de mare, moluște, crabi, insecte, plante din perioada sarmatului timpuriu, perioadă de acum 12 milioane de ani. Ambele râpe se află sub protecția statului începând cu anul 1962.

La sud de Naslavcea se află și Rezervația peisagistică „La 33 de vaduri”, cea mai nordică rezervație peisagistică din țară, care reprezintă o concentrare neobișnuită de monumente geologice, paleontologice și arheologice.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker