Călătorii

Începând cu 15 iunie, în Moldova se reiau cursele aeriene regulate de pasageri

Începând cu 15 iunie 2020, se reiau cursele aeriene regulate de pasageri și ale charterelor regulate de pasageri cu respectarea strictă a mai multor măsuri privind răspândirea infecției COVID-19. O hotărâre în acest sens a fost emisă astăzi, 3 iunie, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Conform hotărârii aprobate, Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:
# organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;
# dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Operatorii aerieni naționali și străini vor asigura:
# respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;
# informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;
# imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:
# transportarea pasagerilor din terminal spre aeronavă și viceversa fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;
# dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Autoritatea Aeronautică Civilă va pune la dispoziția agenților aeronautici și a autorităților publice care activează pe aeroporturile internaționale din Republica Moldova materiale informative privind măsurile de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, elaborate de autoritățile naționale și internaționale.

Vedeți mai jos hotărârea aprobată.

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close