Politic

Ion Chicu consideră că opoziția nu are de gând să demită Guvernul

Ion Chicu consideră că opoziția nu are de gând să demită Guvernul acum, pentru că nu este gata să-și asume responsabilitatea pentru destabilizarea situației din țară cu jumătate de an înainte de alegerile prezidențiale.

Despre faptul că acest Guvern trebuie demis, s-a anunțat încă la 14 noiembrie, în ziua numirii acestuia. Atacurile asupra acestui Guvern, ca fiind un rău desăvârșit și absolut, nu au încetat și ele vor continua. Pe parcursul ultimelor trei săptămâni tocmai că nu au existat inițiative de a demite Guvernul. Până la începutul lunii mai se făceau declarații tari că, imediat după încheierea situației de urgență, va fi înregistrat un vot de neîncredere pentru Guvern, vom demite Guvernul și vom veni, vom arăta, cum trebuie administrată țara”, a subliniat primul ministru.

Acum ei se gândesc, pe cât de rezonabil este, din punct de vedere politic, să dea jos acest Guvern odios și în cele șase luni, care au mai rămas până la alegerile prezidențiale să se compromită definitiv și pentru totdeauna? Eu m-am gândit, ce pot să facă ei în continuare? Ei vor mai aștepta, posibil, lunile iulie sau august și după aceasta, posibil, le va veni pofta de a doborî acest Guvern cu două luni înainte de alegerile prezidențiale. Aceasta le va permite, ca, timp de două luni de zile, să tot povestească, că de toate s-a făcut vinovat Guvernul precedent, și să promită, că în cazul în care va fi aleasă  președinte anume această persoană – totul în țară se va schimba în bine. Toate aceste mișcări pot fi intuite foarte ușor”, a relatat premierul.

Ion Chicu a declarat că, chiar dacă coaliția PSRM-PDM nu va mai beneficia de majoritate în Parlament, el nu-și va prezenta demisia din funcția de prim-ministru.

Eu mă consider o persoană responsabilă, nu doresc și nu am de gând să introduc eu singur țara în instabilitate, pentru că acesta ar fi un pas iresponsabil. Dacă actuala majoritate parlamentară va înceta să mai existe, noi nu vom admite destabilizarea situației. Desigur, în cazul încetării existenței majorității parlamentării, posibilitățile Guvernului vor fi foarte limitate, pentru că noi nu vom înțelege, dacă vom avea susținere în Parlament în ceea ce privește un proiect de lege sau altul. Dar demisia nu o vom anunța, pentru că există posibilitatea ca în Parlament să nu se grăbească cu numirea unui nou premier. Iar Guvernul se va confrunta cu perspectiva, în care premierul interimar sau ministrul finanțelor urmează să se gândească, cum să achite salariile și pensiile, iar în timpul acesta cineva în Parlament se va simți foarte bine și va privi, cum cineva își frământă capul. Eu nu doresc să fac astfel de pași iresponsabili. Dacă cineva dorește să destabilizeze situația din țară, lasă să-și asume responsabilitatea. Nici eu și nici colegii mei nu dorim să facem pe placul opoziției”, a declarat premierul.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker