EvenimenteRezina

Cu ce s-au intoxicat un grup de elevi de la Gimnaziul Pereni, Rezina

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a fost sesizat în legătură cu internarea unui grup de 14 copii (vârsta cuprinsă între 11-15 ani) și a  unui matur din satul Pereni, raionul Rezina, în Spitalul raional Rezina, în stare grav medie cu simptome de dispnee și tuse. Doi copii au fost internați în secția reanimare, 11 copii în secția de pediatrie  și 1 matur în secția terapie.

 

Potrivit serviciului de presă al ministerului, Imediat au fost informați specialiștii de la Centrul Național de Sănătate Publică, iar pentru coordonarea conduitei tratamentului, au fost consultați specialiștii de la TOXAPEL, AVIASAN și Institutul Mamei și Copilului.

 

În acest context, menționăm că copiilor le-a fost acordată  toată asistență medicală necesară și în prezent  starea lor este în afara oricărui pericol.

 

Din ultimele informații, se presupune că intoxicaţia a survenit în urma dispersării de vapori de gaz dintr-un balon de gaz  „Жгучий перчик”, de către un copil în sala de clasă din cadrul  instituției din învățământ din satul Pereni, raionul Rezina.

 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale monitorizează situația în dinamică și coordonează activitatea specialiștilor din teritoriu.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker