Evenimente

Din 2930 de cauze au fost finalizate 630

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a mediatizat rezultatele activităţii sale în anul 2017.

Astfel, se menţionează că din cele 2930 de cauze gestionate au fost finalizate 630, către instanţa de judecată fiind trimise 441 de dosare. 92 din cauzele instrumentate vizează traficul de persoane şi infracţiuni conexe, 62 – traficul ilicit de droguri, 92 – contrabanda, 26 – infracţiuni de evaziune fiscală. Prejudiciul recuperat bugetului public şi victimelor în urma anchetelor s-a cifrat la 29 678 707 lei.

În comunicat se mai precizează că prejudiciul constatat în cauzele trimise în judecată a fost de 160 916 617 lei. Prin sentinţele de judecată statului i-au fost restituiţi până în prezent circa un sfert – 46 262 541 lei. Valoarea bunurilor sechestrate de către procurori constituie 123 443 689 lei.

Potrivit comunicatului, pe dosarele trimise în judecată instanţele au emis 292 sentinţe în privinţa a 442 de persoane (375 bărbaţi, 51 femei, 5 minori şi 11 persoane juridice). 135 de inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare cu executare, 140 – la închisoare cu suspendare condiţionată, 72 au fost amendaţi penal, iar 4 s-au ales cu muncă neremunerată în folosul comunităţii.

De asemenea, în anul 2017 procurorii PCCOCS au examinat 2427 de adresări ale cetăţenilor.

Foto simbol. sursa: deschide.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker