Social

Ambasadorul UE în Republica Moldova: „Vom continua să oferim sprijin cetățenilor acestei țări și sistemului de sănătate”

În contextul pandemiei, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova și Ambasadorii Statelor Membre ale UE îndeamnă oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 și să respecte măsurile de sănătate publică.

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova și Ambasadorii statelor membre ale UE și-au unit eforturile în cadrul unui mesaj video prin intermediul căruia încurajează cetățenii Republicii Moldova să se vaccineze împotriva COVID-19 și să respecte măsurile de sănătate publică. Având în vedere numărul mare de cazuri de COVID-19 din țară, acest efort comun este esențial pentru a îmbunătăți rata de vaccinare în rândul oamenilor, fapt care ar putea salva vieți și ușura povara asupra sistemului de sănătate.

„Noi, Echipa Europa, vom continua să oferim sprijin cetățenilor acestei țări și sistemului de sănătate în lupta împotriva COVID-19. Pandemia nu s-a terminat! Trebuie să rămânem vigilenți și astfel facem un apel către toți să se vaccineze. Împreună putem învinge pandemia: Rămânem împreună mai puternici!”, Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul UE în Republica Moldova.

În spiritul Echipei Europa, mesajul Ambasadorului Uniunii Europene a fost susținut de alți 16 Ambasadori ai statelor membre ale UE și de șeful Băncii Europene de Investiții (BEI). Toți au încurajat oamenii să continue să fie vigilenți și să respecte măsurile de protecție: să poarte măști, să păstreze distanța fizică și să se vaccineze. De asemenea, aceștia au menționat că Solidaritatea este cea mai importantă valoare în aceste vremuri dificile când țara se confruntă cu un nou val de infecții și decese provocate de COVID-19. Cu această ocazie, reprezentanții misiunilor diplomatice reconfirmă sprijinul Echipei Europa pentru Republica Moldova pentru toată perioada pandemiei și continuă să rămână aproape de cetățeni prin intermediul suportului oferit, inclusiv cel pe termen lung pentru redresarea economiei și a țării în general.

Inițiativa „ECHIPA EUROPA” reprezintă efortul comun al Uniunii Europene și al statelor membre ale UE în a oferi sprijin în contextul pandemiei COVID-19 ca și răspuns la nevoile majore ale țărilor partenere. Răspunsul Echipei Europei este unul global și se axează pe trei priorități:

  1. Sprijin în cazurile de urgență;
  2. Sprijin în domeniile de sănătate, de aprovizionare cu apă și sanitație, și sisteme dealimentare;
  3. Sprijin pentru redresarea socio-economică pentru țările partenere ca acestea să își revină șisă se concentreze pe o redresare durabilă, ecologică și digitală.

În Republica Moldova, Echipa Europa a oferit sprijin permanent pentru țăra și cetățenii ei în timpul pandemiei COVID-19, pentru a depăși impactul care l-a avut asupra vieții oamenilor și asupra economiei țării. Pentru următorii trei ani, Uniunea Europeană a anunțat pentru Republica Moldova un Plan de redresare economică în valoare de 600 de milioane de euro, pentru a promova investițiile și a sprijini redresarea cetățenilor afectați de pandemia COVID-19.

Planul de redresare face parte din inițiativa Echipa Europa și se va concentra pe cinci piloni cheie: asistență pentru îmbunătățirea managementului finanțelor publice și a guvernanței economice, sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM) pentru a le ajuta pe acestea să exporte produsele în UE și să devină mai competitive pe piață prin creșterea capacităților digitale și ecologice; investiții în conexiunile rutieră și feroviară; precum și eficiența energetică pentru reducerea emisiilor; inclusiv crearea locurilor de muncă. Totodată, Planul va stimula educația și capacitatea de angajare a oamenilor și va sprijini reformele structurale în sectorul justiției și în lupta împotriva corupției.

Republica Moldova a fost prima țară europeană care a beneficiat de mecanismul COVAX și de Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. În ansamblu, UE a sprijinit livrarea a peste UN MILION de doze de vaccinuri pentru cetățenii din Republica Moldova prin mecanismul COVAX sau prin donațiile făcute de către statele membre ale UE în cadrul mecanismului de partajare a vaccinurilor. De asemenea, statele membre ale UE au furnizat bilateral, sau prin Mecanismul de Protecție Civilă al UE, echipament medical esențial pentru salvarea vieților și alte consumabile. Valoarea totală a sprijinului oferit de statele membre ale UE este de peste 20 de milioane Euro.

ACEST MATERIAL ESTE PRODUS ÎN CADRUL PROIECTULUI „COMUNICARE STRATEGICĂ ȘI SUPORT PENTRU MASS-MEDIA DIN REPUBLICA MOLDOVA”, FINANȚAT DE UNIUNEA EUROPEANĂ.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker