Politic

Detalii despre oaspeții lui Ilan Șor, eurodeputații italieni: “Toți acuzați de legături cu mafia sau corupție”

Patru dintre cei cinci eurodeputați care au vizitat Orheiul și l-au umplut de laude pe Ilan Șor (Shor) fac parte din Popolo della Liberta (PdL), partid condus de fostul premier italian Silvio Berlusconi, un politician controversat care a fost condamnat în 2013 la 4 ani de închisoare pentru corupție.

Despre aceasta scrie Independent.md, care detaliază, cu trimitere la presa din peninsulă, că toţi cei patru italieni  ar fi fost implicați în acte de corupție sau chiar că ar avea legături cu mafia.

Fulvio Martusciello a fost cercetat în Italia într-un dosar penal privind presupuse legături cu gruparea mafiotă Camorra.

Numele lui Salvo Pogliese apare, alături de ale altor politicieni din Sicilia, într-un dosar deschis pentru utilizare de fonduri publice în interes personal. 

De legături cu gruparea mafiotă „’Ndraghetta” a fost acuzat și Stefano Maullu. Un membru al acestei grupări mafiote, a declarat fiind în arest, că Maullu ar fi făcut lobby în regiunea Lombardia pentru mafie.

Independent.md scrie că şi numele lui Alberto Cirio a apărut în presa italiană în legătură cu un proces de deturnare de fonduri pe când acesta ocupa funcția de consilier regional pentru turism în regiunea Novarra.

Între timp, Cristian Preda Mer, coordonatorului grupului Partidului Popular European în Parlamentul European pentru Afaceri Externe, menţionează într-un comunicat de presă:

„Vizita la Orhei a deputaților europeni Fulvio Martusciello, Stefano Maullu, Alberto Cirio, Salvatore Domenico Pogliese și Tomas Zdechovsky și declarațiile făcute de aceștia nu reprezintă pozițiile în materie de politică externă ale grupului Partidului Popular European din Parlamentul European. Partidul Popular European nu are nimic în comun cu domnul Șor și partidul său.

Reamintesc, de altfel, că la începutul lunii decembrie Partidul Popular European a primit în sânul său în calitate de membri observatori Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, și Platforma Dreptate și Adevăr, condusă de Andrei Năstase, având încredere că aceste două formațiuni reprezintă orientarea pro-europeană, democrată, dar și angajamentul față de lupta împotriva corupției de care Republica Moldova are nevoie în prezent”, mai remarcă Cristian Preda mer.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker