EvenimenteTelenești

Parteneriat cu impact

Azi am călătorit în Uniunea Europeană. Am probat costume naționale ale diverselor popoare. Imaginar.

Grație parteneriatului dintre Consiliul Raional, Direcţia Generală Educaţie Teleneşti, Biblioteca Publică Raională „Vasile Alecsandri”, Școala de Arte Plastice „Nicolae Moisei” a fost posibilă realizarea Expoziției  de desene „Costumul național european”.

Expoziția a fost precedată de o perioadă asiduă de muncă a profesorilor și elevilor Școlii de Arte Plastice, care au studiat și au redat (în desene, tablouri, figurine pictate) o bogată galerie a costumului popular european.

Și pentru că orice muncă se răsplătește, participanții la vernisarea expoziției au fost surprinși cu diplome și cadouri. Cadoul-surpriza cea mare a fost, desigur, mesajul Ambasadorului Uniunii Europene în Moldova, Excelența Sa Peter Michalko, transmis celor prezenți de organizatoarea evenimentului – directoarea Bibliotecii Publice „Vasile Alecsandri”, neobosita doamnă Maria Furdui.

Și directoarea Școlii de Arte Plastice, doamna Svetlana Caprian a vorbit despre impactul implicării elevilor și profesorilor în activitatea respectivă.

Vicepreședintele raionului, dl Alexandru Tăburceanu, șeful Secției Cultură, dl Pavel Casian au avut doar cuvinte de laudă la adresa realizatorilor Expoziției, înmânând micilor pictori și profesorilor lor diplome și cadouri cu simbolica Uniunii Europene.  Dumnealui a informat asistența, că evenimentul are loc grație Delegației Uniunii Europene în Moldova și a transmis cordiale mulțumiri, exprimându-și încrederea că astfel de acțiuni apropie Republica Moldova de Uniunea Europeană.

Maria Vleju, șefă adjunctă DGE Teleneşti

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker