Social

Start vot la concursul „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”: alege lucrarea preferată!

Asociația Presei Independente (API) a dat start votului online în cadrul concursului național pentru elevi și eleve „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”. La acest concurs, care promovează principiile bunei guvernări, și-au prezentat lucrările 54 de concurenți de la 41 de instituții de învățământ din țară. Până pe data de 23 iulie a.c., publicul are posibilitatea să voteze lucrarea preferată pe site-ul www.concurs.api.md

În cadrul concursului „Buna guvernare pentru fiecare. Implică-te!”, elevii claselor a VIII-XII de la gimnaziile și liceele din țară au avut posibilitatea de a transmite, în perioada 4 mai-22 iunie 2021, lucrări la trei categorii de concurs: texte, imagini și clipuri. În total, API a recepționat 54 de lucrări, inclusiv 30 de eseuri/poezii, 15 desene/poze/caricaturi și 9 video/animații care promovează principiile bunei guvernări, responsabilitatea autorităților în fața cetățenilor, implicarea activă a cetățeni în luarea deciziilor și în monitorizarea utilizării raționale și corecte a banilor publici etc.

Toate lucrările acceptate pentru concurs au fost plasate pe pagina web www.concurs.api.md, iar în perioada 28 iunie-23 iulie a.c., orice vizitator poate vota, la una sau mai multe secțiuni diferite, având posibilitatea să acorde în decurs de 24 de ore câte cel mult un vot pentru fiecare din cele trei categorii. În același timp, lucrările transmise la concurs vor fi evaluate de experți din cadrul API și din afara organizației. Membrii juriului vor aprecia lucrările după următoarele criterii: corespunderea tematicii anunțate, expresivitatea și originalitatea lucrării, expunerea logică a mesajului, etica prezentării și respectarea drepturilor de autor.

Autorii/autoarele celor mai bune două lucrări de la fiecare categorie a concursului, dar și favoritul/favorita publicului (votul pe pagina web) de la fiecare categorie, vor fi premiați cu cadouri de preț.

Totalizarea rezultatelor concursului va avea loc în luna august 2021, în cadrul unui eveniment festiv care se va desfășura la o pensiune din Vadul lui Vodă.

Pentru informații suplimentare: Ion Mazur, tel.: 068 983 983, e-mail: ion.mazur@api.md

Concursul este realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Fundației Konrad Adenauer. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului “Responsabilitate și implicare civică pentru buna guvernare”, implementat de Asociația Presei Independente (API), în cadrul Programului de granturi “Dezvoltarea societății civile la nivel local în republica Moldova” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker