Politic

Stoianoglo: Săptămâna viitoare, BNM va da în judecată Gazprombank” pentru încasarea a 100 de mil. de dolari

Banca Națională a Moldovei (BNM) va expedia, săptămâna viitoare, în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la „Gazprombank” a 100 de milioane de dolari.

Informația a fost făcută publică de către procurorul general Alexandr Stoianoglo la lansarea online, în cadrul Parlamentului European, a unui raport despre progresul investigării furtului miliardului.

„Un alt dosar penal pe faptul sustragerii prin delapidare din fondul corespondent „Banca de Economii” din „Gazprombank”, Federația Rusă, a 100 de milioane de dolari, cu utilizarea a șapte ordine swift falsificate. La 11 martie 2021, cauza penală de învinuire a fostului președinte interimar de la BEM a fost transmisă în judecată. În afară de aceasta, săptămâna viitoare BNM va expedia în instanța de judecată cererea de chemare pentru încasarea de la „Gazprombank” a 100 de milioane de dolari”, a declarat Stoianoglo.

Președintele „Freedom Advocacy”, Ana Ursachi, care a participat la elaborarea raportului prezentat în cadrul Parlamentului European, afirmă că una din concluziile de bază ale raportului este faptul că Vladimir Plahotniuc este unul dintre beneficiarii „jafului secolului”, alături de Ilan Șor.

„Acest lucru a fost confirmat și de Alexandr Stoianoglo, dovadă clară că pe numele lui Plahotniuc este înaintată învinuirea în absență. A povestit despre cine și cum l-a sabotat în această investigație. I-a numit pe procuroii Harunjen și Morari printre cei care au sabotat investigațiile, deturnând mersul lor de la persoana lui Plahotniuc”, a declarat Ana Ursachi în cadrul unei intervenții la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker