EvenimenteOrhei

Valeria Florea-Dascăl și-a prezentat la Orhei a 19-a carte

Prozatoarea şi jurnalista Valeria Florea-Dascăl a ajuns la cea de-a 19-a carte prezentată duminica trecută la Biblioteca Publică ”Alexandru Donici” din Orhei. Lansarea cărţii de proză scurtă ,,Plata pentru eşafod’’ a adunat mai mulţi admiratori ai creației autoarei.

”Despre ce este cartea ”Plată pentru eșafod”? Este o culegere care conține peste 30 de istorii scurte trăite și trecute prin inima scriitoarei. Venită în literatură din mediul  jurnalismului, unde se face întotdeauna tot un fel de literatură foarte grăbită, Valeria Florea–Dascăl n-a uitat să treacă destinele eroilor ei prin inima sa, astfel  încât n-au fost cazuri ca volumele ei să lase indiferent pe cineva. Este o literatură pentru suflet, iată de ce cititorii noştri o apreciază mult anume pentru aceste calități”- a menționat Vasile Cocarcea, scriitor orheian.

”Este încă o carte despre destinele poporului nostru în timp. Au mai scris și alții, dar cred că nimănui nu i-a reușit mai bine decât Valeriei Florea-Dascăl să scrie despre basarabenii pe care nu i-a neomenit vicisitudinile vieţii – nu au pierdut din cumsecădenie, hărnicie, dragoste. Valeria Dascăl, consăteanca noastră, scrie de fapt despre noi”, – a menționat Aurelia Graur-Stratan, profesoară-pensionară.              

 Dansatorii de la Clubul de dans „Triumfplus” Ionuţ Godoroja şi Gabriela Munteanu, elevi de la Şcoala de Muzică din Orhei, membrii Corului de copii „Axios” de la Centrul „PROCreativ Orhei” au dat evenimentului un farmec deosebit.

Sciitoarea afirmă că pentru ea „scrisul nu este o muncă, ci o plăcere’’, ne îndeamnă la lectură, povestirile ei fiind scrise pentru a dezrădăcina răul şi a triumfa binele, despre oamenii dragi sufletului său.

”Am avut şi de data aceasta o lansare extraordinară de carte la Biblioteca „A.Donici” din municipiul Orhei. O adevărată sărbătoare cu multe cuvinte încurajatoare, cântece, poezii și dansuri. Demult n-am avut o asemenea plăcere sufletească. Le mulțumesc mult celor care au organizat această sărbătoare de suflet, în special doamnei Stepanida Țugui, directoarea bibliotecii și totodată consăteana mea. Nu e prima mea lansare la ei și sper nu ultima. Vin la biblioteca aceasta ca acasă și mă simt ca în sânul familiei. Să-mi trăiți, dragele mele surioare-bibliotecare, dar și participanții la această manifestare, care mi-aţi umplut sufletul cu spuse frumoase, iar brațele  – cu flori și cadouri. Vă mulțumesc tuturor!”- a menționat scriitoarea. 

Reporter ”C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker