Social

Poliția Națională a fost dotată cu 30 de unități de transport și echipamente de protecție

Poliția Națională a Republicii Moldova a primit miercuri, 9 iunie, în dotare încă 30 de mașini destinate pentru consolidarea capacităților de intervenție ale subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției. Totodată, poliției i-au fost oferite echipamente pentru protejarea personală a polițiștilor care activează în prima linie la prevenirea și combaterea răspândirii infecției Covid-19, informează realitatea.md. 

Reînnoirea parcului auto vine în sprijinul îmbunătățirii serviciilor oferite de Poliția Națională și sporirea nivelului de siguranță în rândul populației.

Achiziția este realizată în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu coronavirus de tip nou, susținut financiar de Uniunea Europeană, urmare implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției.

„Dotarea cu echipamente și mijloace de transport moderne, reprezintă un sprijin substanțial în consolidarea eforturilor instituționale, în asigurarea ordinii de drept. În acest sens, vreau să menționez că, datorită suportului partenerilor de dezvoltare este asigurată susținerea continuă a procesului de reformă prin implementarea standardelor UE în activitatea Poliției, iar asta presupune că polițiștii vor putea oferi servicii mai calitative în vederea sporirii securității și siguranței cetățenilor Republicii Moldova. Cu această ocazie, îmi exprim convingerea că relațiile de parteneriat existente vor continua și pe viitor prin acțiuni și inițiative comune în sprijinul domeniului polițienesc”, a consemnat Pavel Voicu, ministrul Afacerilor Interne. 

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, menționează că, în urma implementării Programului de suport bugetar pentru reforma Poliției, de la începutul anului 2020, subdiviziunile IGP au fost dotate cu 122 de unități de transport cu echipamente de comunicare, dispozitive GPS și Drager, precum și alte echipamente moderne.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker