SocialȘoldănești

Concursul raional ”Tinere talente” la o nouă ediție de succes

În scopul susţinerii şi promovării copiilor talentaţi care studiază în instituțiile de învățământ general, Secţia Cultură, Tineret și Sport a Consiliului Raional Șoldănești a organizat în perioada aprilie – mai curent Concursul raional ”Tinere talente”.

Peste 100 de tineri talentați s-au avântat să participe la cea de-a XIII-a ediție a concursului de interpretare instrumentală, de demonstrare a abilităților creative. Este un concurs care cunoaște un succes îmbucurător, interesul fiind tot mai ridicat de la o ediție la alta.

Concursul a fost structurat pe două genuri: muzică și artă plastică. Membrii juriului au punctat cu note până la 10 expresivitatea, măestria interpretativă la un instrument muzical, dificultatea pieselor, tehnica de interpretare. 

La categoria „Muzică”, locurile au fost distribuite corespunzător următoarelor compartimente:

La compartimentul ”Instrumente cu corzi” pe locul I s-au clasat David Nicolau – chitară și Cătălina Moraru – vioară. Locul II l-au împărțit frații Lupan Xenia și Roman, iar locul III le-a revenit Danei Vizitiu și Dinei Chilimari.

La compartimentul ”Pian” de neîntrecut au fost  Alexandru Cernei și Anastasia Șveț, clasându-se pe locul I, de locul II s-au învrednicit Teodor Tiron și Isabela Gonța, iar locul III le-a revenit lui Mădălin Stratulat și Denis Mareț. 

La compartimentul ”Instrumente populare” pe locul I s-au clasat Ion Petricenco – țambal, elev al Școlii de Muzică ”Gh.Urschi” din s. Cotiujenii Mari și Daniel Rotari, acordeon, elev al Școlii de Muzică din or. Șoldănești. Locul II i-a revenit Sofiei Merdian și lui David Uriciuc, iar locul III l-au împărțit Danu Petricenco și Daniel Magola.

La compartimentul ”Instrumente aerofone” locul I l-au împărțit trompetiștii Denis Zagoreanu și Grigore Cernei, locul II – Cristina Grosu și Marinela Julavschi, iar locul III – Dina Timofti și David Uriciuc.

La compartimentul ”Ansambluri omogene” pe  locul I s-a clasat ansamblul de violonişti al Școlii de Muzică ”Gh.Urschi” din s. Cotiujenii Mari, pe locul II – ansamblul de chitariști al aceleiași școli, iar locul III  i-a revenit ansamblului de violoniști ”Gloria” din or. Șoldănești

La compartimentul ”Ansambluri mixte” locul I din nou a plecat la Școala de Muzică ”Gh.Urschi” din s. Cotiujenii Mari, la orchestra de muzică populară, conducător Alexandru Dracenco; locul II i-a revenit cvartetului de trompetişti din or. Șoldănești, conducător Ion Lupu și locul III – AVI ”Octavia” din or. Şoldăneşti, conducător Aurel Julavschi și Orchestrei Şcolii de Muzică Şoldăneşti, conducător Marcel Vrăjitoru.

La genul „Arte plastice” locurile au fost repartizate conform următoarelor categorii de vârstă:

– până la 8 ani: locul I – Eftodie Anastasia, locul II – Babcinescu Karina și Babcinețchi Margarita, locul III – Zavtur Egor, Starciuc Elizaveta;                                                             

– 9-13 ani: locul I – Caranciuc Marinela, locul II –  Gonța Lucian și Rusu Emilia, locul III – Sârbu Cornelia, Matcovschi Iulian și Bulgac Sofia;                                                                              

– 14-18 ani: locul I – Șerban Daniela, locul II – Lachi Alexandru și Schiță Dana, locul III – Gotnog Olga, Gligor Adriana, Chiricenco Stela și Iațco Antonela.   

Ceremonia de premiere a învingătorilor. Sursa foto: soldanesti.md                                                                       

Consiliul Raional Şoldăneşti va continua să investească în tineri și în talentul lor, cu atât mai mult că avem foarte mulţi copii dornici de a se manifesta şi acești minunați elevi, care sunt roadele mai multor ani de muncă, reprezintă un adevărat patrimoniu cultural al raionului și al țării noastre.

Valentina Rotaru, specialistă, Secția Cultură, Tineret și Sport Șoldănești

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker