EvenimenteOrheiRezinaTelenești

Cronica DSE mun. Orhei

 Pe parcursul săptămânii precedente, pompierii celor patru unități subordonate DSE mun. Orhei au intervenit pentru rezolvarea mai multor situații de urgență.

În ziua de 02 iunie, salvatorii au fost alertaţi la un accident rutier produs pe traseul Rezina–Orhei, în apropierea satului Cuizăuca, unde un autoturism de model Renault a derapat de pe traseu. Nu s-au înregistrat victime. În aceeaşi zi a fost necesară intervenția pompierilor la lichidarea incendiului la o casă de locuit din s. Horodiște, raionul Rezina, care a ars în întregime. 

Pe 03 iunie pompierii au reuşit să oprească răspândirea incendiului în podul unei case de locuit din s. Step-Soci, raionul Orhei. 

Pe 04 iunie a fost necesară intervenția pompierilor în satul Răspopeni, raionul Șoldănești, unde focul a  distrus un autoturism de model Ford. 

În aceeaşi zi, în satul Pohrebeni, raionul Orhei a avut loc un scurtcircuit în subsolul primăriei, inundându-l cu fum. Incendiul a fost localizat operativ.

Pe 05 iunie pompierii au intervenit la lichidarea unui incendiu la acoperișul unei case de locuit din or. Orhei. În urma incendiul au ars 3 m2din acoperiș, dar casa a fost salvată.

Pe 06 iunie salvatorii au fost rugaţi de serviciul asistenţă medicală urgentă din or. Șoldănești să ajute coborârea unui bolnav de la etaj. Tot în aceeiaș zi pompierii au efectuat o deblocare de ușă în or. Șoldănești.

Pe 07 iunie, la 112 a parvenit un apel telefonic de la un martor, precum că în râul Răut din extravilanul s. Trebujeni, raionul Orhei s-ar fi înecat un locuitor, care venise la pescuit şi a intrat în apă. Martorul care trecea prin preajmă a încercat să-i acorde ajutor bărbatului în vârstă de 42 de ani, dar fără rezultat. După două ore de căutări salvatorii au extras corpul neînsufleţit din apele râului.

Afanasie Stici, şef Serviciu prevenție, Direcța Situații Excepționale mun. Orhei, maior al s/intern 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker