Evenimente

Omagiați la 50 de ani de căsnicie

Patru cupluri din Țânțăreni, care au rotungit 50 de ani de căsnicie, au fost felicitate de către angajații  primăriei într-o atmosferă solemnă, care a produs prezenței multe emoții și bucurii. 

Omagiați la 50 de ani de căsnicie

Damian Dragan și soția Eugenia sunt doi pedagogi care și-au unit destinele în îndepărtatul an 1971.

”De regulă erai repartizat la lucru pentru trei ani obligatorii după absolvirea facultății. Voiam inițial să revin la Budăi, satul meu de baștină, dar vorba lui Nichita Stănescu, ”dragostea ca o leoaică tânără mi-a sărit în față”. Baștina Eugeniei m-a primit cu brațele deschise, astfel am rămas aici pentru o viață, Țânțărenii devenind baștina copiilor noștri. Totul a fost la timp – și profesia noastră, care este necesară sătenilor, și apariția lor pe lume, și transformările primite cam neunivoc, dar care ne-au dat ocazia să ne afirmăm. Familia fericită e cea mai reușită creație a lui Dumnezeu”, a remarcat Damian Dragan, care împeună cu soția sa Eugenia au muncit în calitate de pedagogi în școală.  

Primarul de Țânțăreni, Dumitru Stoica, ne-a spus că aniversarea de 50 de ani este un eveniment frumos, care poartă experiența anilor trăiți și a înțelepciunii acumulate pe parcurs.

”Primăria satului Țânțăreni a ținut să felicite şi în acest an cu ocazia acestui eveniment important patru cupluri din sat: Dragan Damian şi Eugenia, Grabovschi Dumitru şi Vera, Colun Constantin şi Vera, Bulățel Petru şi Ana, care și-au împărtășit din experiența vieții. 

Din partea Primăriei și a mea personală am venit cu Diplome, cadouri,  urări de bine şi sanătate. O jumătate de secol înseamnă mult timp. Înseamnă răbdare, dragoste, înțelegere. Le dorim sărbătoriților să nu le dispară optimismul, dragostea de viață, energia”, a remarcat primarul. 

Dina Stratu, asistentă socială în Primărie, ne spune că  aceste cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie rămân un exemplu demn de urmat pentru săteni:

”Nu intrăm în statisticile oficiale privind divorțurile din motiv că familii de la care putem lua exemplu avem destule! Or, dacă am fost educaţi din familii să răbdăm și să iertăm, să căutăm căi de înţelegere, nu de discordie, atunci cuplul reușește. Iată de ce neapărat omagiem familiile fericite la această frumoasă aniversare”- a menționat asistenta socială.

Reporter  „C”

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker