EvenimenteRezina

De ziua lor profesională au vizitat Țâpova și Saharna

Ziua profesională a lucrătorului din domeniul culturii a fost sărbătorită de către un grup de angajaţi ai căminelor de cultură din localitățile raionului Telenești printr-o excursie în locurile pitorești din raionul Rezina.

Primul popas a fost făcut la Țâpova, unde grupul a vizitat mănăstirea săpată în stâncă de o frumusețe uimitoare cu o istorie de secole, situată pe malul drept al râului Nistru. 

Şi în secolul XXI viaţa călugărilor decurge la fel de modest, pe alocuri ascetic, practicând cu acelaşi sârg munca și rugăciunea în acest spaţiu mirific ce te încântă cu peisaje de o frumuseţe aparte. 

Au urmat apoi calea spre Mănăstirea Saharna, una dintre cele mai vechi mănăstiri din cadrul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova. Un loc pitoresc de odihnă sufletească, cu apă tămăduitoare, cascade, poteci, cu biserici frumoase, chilii rupestre și stânca Grimidon cu „Talpa Maicii Domnului”. Mulți dintre angajaţii din cultură de la Telenești au vizitat pentru prima dată aceste atracţii turistice cunoscute departe de hotarele ţării, dar au zis că neapărat vor reveni:

”Ne-am format deja o tradiţie ca, de ziua noastră profesională, să organizăm asemenea excursii. Anțărț am fost la Orheiul Vechi, unde am vizitat schiturile de la Butuceni și vestigiile de la Trebujeni, orașul medieval marcat de cultura Hoardei de Aur. Din cauza pandemiei am abandonat excursia din anul trecut, dar am putut să ne deplasăm azi la Rezina după ce măsurile antiepidemice au mai slăbit Astfel avem posibilitate să ne cunoaștem plaiul pe care-l slăvin în cântece şi versuri. Am așteptat cu toții ziua respectivă. Vă asigur că a fost una de neuitat, încărcată de emoții pozitive”, a remarcat pentru CUVÂNTUL Pavel Casian, șeful Secției Cultură, Tineret şi sport Telenești.

Reporter „C”  

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker