Evenimente

Numărul moldovenilor care ar vota pentru și contra aderării la NATO e aproape egal, sondaj

Dacă ar trebui să decidă în cadrul unui referendum privind aderarea la NATO, 30% dintre moldoveni ar vota împotrivă, 29% ar vota pentru, iar 29% nu ar merge la vot. Acesta este rezultatul unui sondaj de opinie, realizat de „Magenta Consulting”, la comanda Centrului de Informare și Documentare privind NATO în Moldova, transmite IPN.

La nivel de atitudine, 39% din respondenți spun că au o atitudine pozitivă sau foarte pozitivă față de NATO, iar 34% au una negativă sau foarte negativă.

34% cred că securitatea Moldovei beneficiază de pe urma cooperării cu NATO, iar 27% cred că această colaborare este o amenințare pentru securitatea țării.

Doar 16% au spus că sunt informați despre proiectele NATO în Moldova, iar 50% doar au auzit.

Principalele motive invocate de cei care sunt împotriva aderării la NATO sunt convingerea că acest lucru va implica Moldova în războaie, că țara nu va mai fi independentă, ci va fi condusă din afară, dar și convingerea că Moldova trebuie să rămână neutră. Întrebați despre neutralitatea țării, 48% din respondenți au spus că acest statut contribuie la securitatea țării, iar 37% sunt de părere opusă.

Datele dezagregate după criterii demografice arată că bărbații, locuitorii capitalei și cei care nu privesc mass-media rusă sunt categoriile care știu mai multe despre NATO și au o atitudine mai bună față de organizație.

Rezultatele integrale ale sondajului vor fi publicate pe www.nato.md și www.consul-ting.md.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker