Social

Medicii din nordul țării au primit 108 genți medicale de urgență

108 reprezentanți ai sistemului medical din Bălți, Drochia, Dondușeni și Glodeni au primit genți medicale de urgență, dotate cu cântar electronic de mână cu geantă și pediometru.

Medicii din nordul țării au primit 108 genți medicale de urgență

Fiecare set oferit reprezentanților sistemului medical costă 1443 de lei.

„Am distribuit în partea de nord a țării genți medicale cu echipament pentru vizite la domiciuliu. Este un echipament foarte simplu: pediometru pentru a măsura lungimea copilului, un cântar, o geantă textilă pentru a pune copilul, o panglică centimetrică pentru a măsura circumferința craniului. Geanta este repartizată și cu spațiu special pentru broșuri sau fișele de observare a copilului. Prin această donație sperăm să le ușurăm un pic munca asistentelor medicale, să le pregătim pentru vizitele la domiciliu care sunt extrem de importante, sunt funtdamentul dezvoltării ulterioare a copilului și un sprijin pentru familiile cu copii de vârstă mică.”, a menționat Liliana Rotaru, președintele organizației CCF Moldova.

„Suntem extrem de fericiți să fim astăzi alături de asistenții din Municipiul Bălți, munca lor este extrem de importantă, pentru că de sănătatea, de educația copiilor depinde viitorul nostru, viitorul Republicii Moldova”, a spus E.S. Consulul General al României la Bălți, domnul Petrișor-Ionel Dumitrescu.

„Copiii sunt viitorul nostru și trebuie să avem o generație sănătoasă iar acest proiect ne-a ajutat să formăm unele abilități importante pentru a veghea dezvoltarea copiilor noștri. Ne-au fost oferite gențile medicale, care o să ne permită să facem vizitele noastre mai calitative și sper că o să avem mai mult succes în lucrul nostru de zi cu zi.”, a menționat Valentina Stelea, asistent medical, Raionul Glodeni.

Proiectul își propune să elimine inechitățile existente, asigurând accesul tuturor copiilor la servicii medicale de calitate în comunitate. În cadrul proiectului transfrontalier „Acces la servicii de sănătate pentru fiecare copil prin vizite la domiciliu”, au fost realizate următoarele acțiuni:

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker