SocialTelenești

La Telenești totul e gata pentru examenele de absolvire

643 de elevi din ciclul  gimnazial din raionul Telenești  vor susține examenele de absolvire în anul curent, din trecare doi restanțirei din anii trecuți. După cum am fost informați la Direcţia Generală Educaţie, începând  cu anul curent s-a schimbat modalitatea de evaluare a examenelor. 

”În anul curent lucrările nu vor fi aduse la un centru de verificare precum a fost în anii trecuți. dimpotrivă,  acestea  nu vor părăsi  incinta școlii, directorul instituției prin ordin va numi comisia școlară de evaluare, iar președintele de comisie, neapărat cu grad didactic, va fi dintr-o altă localitate.

Vom pune la dispoziție transportul Direcţiei Generale Educaţie, astfel ca toți președinții comisiilor de evaluare să fie prezenți la timp pentru a-şi exercita obligațiunile. 

Cât privește organizarea examenelor de bacalaureat,  acestea se vor desfășura deja al treilea an. Vor susține examenele de bac 91 de candidați, ceva mai puțini decât în anii trecuți, când absolveau ciclul liceal peste 120de  elevi. O particularitate a acestor examene e că nu avem nici un restanțier din anii trecuți”, ne-a spus dna Alina Pascaru, șefa Direcţiei Generale Educaţie Teleneşti.   

Modalitatea de susținere a examenelor va suferi schimbări legate de pandemie. Astfel, în sala de sport, unde de regulă se aflau toți candidații, acum se vor permite doar 50 de locuri, ceilalți candidați vor fi repartizaţi în alte trei încăperi, câte 15 candidați în fiecare, acestea urmând să fie utilate cu camere de supraveghere conectate la Centrul Național de Evaluare.

Reporter C

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker