Politic

Viorel Furdui: Jos mâinile de pe primari! Opriţi prostia şi incompetenţa!

Viorel Furdui, director executiv CALM.

În atenția autorităților statului, concurenților electorali și Procurorului General! 

Din informația care a venit la Congresul Autorităţilor Locale din moldova (CALM), unii concurenți electorali, utilizând funcția lor oficială şi fiind în campania electorală, prin implicarea docilă a organelor de forță, încearcă să facă presiuni asupra mai multor primari, a scris într-un apel public pe pagina sa de Facebook Viorel Furdui, directorul-executiv CALM. 

Pentru a supraviețui, avem nevoie de ajutorul tău! Susține redacția printr-o donație!

Temeiurile invocate și modul cum sunt folosite instituțiile statului în lupta politică, trezesc indignare și foarte mari semne de întrebare.  Mai mult ca atât, toate aceste acțiuni ne amintesc de o perioadă recentă și care părea că a apus, când întreaga mașinărie a statului în frunte cu organele de interne şi de control era folosită în lupta împotriva primarilor și altor persoane incomode guvernării de atunci. Sute şi mii de dosare fiind intentate pentru motive inventate; sute şi mii de primari/persoane nevinovate fiind arestate și purtate prin judecăți, sute de destine și vieți omenești distruse prin astfel de acțiuni din partea așa-numiților ”justițiari”, care, de fapt, cum s-a confirmat ulterior, acționau la comandă și în interesul ”stăpânului”! Ce ar însemna aceste cazuri acum? Ne întoarcem la acele vremuri, domnilor? 

Amintim tuturor, că din cauza unor astfel de acțiuni, Republica Moldova a fost și încă va mai fi condamnată la CEDO! A fost condamnată de către Consiliul Europei, prin cele mai dure și critice rezoluții privind presiunile de acest gen, asupra primarilor/aleșilor locali! Republica Moldova, din cauza unor astfel de acțiuni din partea ”justițiarilor” și ”demnitarilor”, în perioada anilor 2018-2019, a ajuns în atenția permanentă a Consiliului Europei și Uniunii Europene, în lista neagră și în rândul țărilor cu grave derapaje democratice și abisuri împotriva aleșilor locali și standardelor europene.  Cine a răspuns pentru vieţile distruse şi imaginea ţării deteriorată?!  

Opriți-vă până când nu este târziu! Colectivitățile locale au nevoie de descentralizare reală și susținere! De presiuni și sărăcie suntem sătui! Sperăm că în acest stat mai există autorități și demnitari!, îşi încheie postarea pe Facebook directorul executiv CALM, Viorel Furdui.

Taguri
Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker