Evenimente

De ce a pierit peştele la Scorțeni

Lângă barajul iazului s-a acumulat o cantitate mare de pește mort, care răspândeşte un miros neplăcut şi poate deveni o sursă periculoasă de infecţii pentru animale şi populaţia din teritoriu.

Din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei precipitaţiilor, în bazinele acvatice şi în fântâni a scăzut mult nivelul apelor. La Scorțeni, rionul Teleneşti a secat aproape complet un iaz cu suprafaţa de peste 40 ha, ceea ce a dus la pieirea în masă a peştelui. Situaţia excepţională putea fi evitată dacă autorităţile locale, organele de resort monitorizau nivelul apei în iaz, luau măsuri în ce priveşte extragerea peştelui la timp.

Deosebit de periculoasă în perioada caniculară este și arderea necontrolată a vegetației uscate. Unele persoane, efectuând lucrări de salubrizare şi igienizare a gospodăriilor şi terenurilor agricole, dau foc la gunoaie şi lasă rugurile fără supraveghere, ceea ce deseori duce la incendii de proporţii şi pagube irecuperabile.

Ion Veșcă, șeful Secției

Situații Excepționale Telenești

Foto simbol: Publika.md

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker