Evenimente

2500 de locuri de muncă vor fi create în raionul Orhei

Peste 2500 de locuri de muncă vor fi create în raionul Orhei de către „Sumitomo Electric Bordnetze” SRL – companie-fiică a concernului internaţional „Sumitomo Electric Bordnetze AG”, care va deschide o fabrică de producere a cablajelor pentru industria auto. Fabrica va avea 27 de mii de metri pătraţi, iar prima hală de producţie va fi deschisă în luna noiembrie 2017.

Într-o conferinţă de presă organizată la IPN, directorul financiar al „Sumitomo Electric Bordnetze” SRL, Igor Corman, a menţionat că a fost selectat raionul Orhei pentru construcţia fabricii ţinând cont de poziţia geografică, căile de acces, infrastructura existentă şi potenţialul de forţă de muncă. Lucrările au fost începute la sfârşitul lunii august.

„Conform planului nostru, anul viitor în luna august vom dispune în prima fază de o suprafaţă de peste cinci mii de metri pătraţi, iar în luna noiembrie a anului viitor va fi dată în exploatare întreaga fabrică, cu circa 27 de mii de metri pătraţi, ceea ce ne va oferi posibilitatea să angajăm în anii următori circa 2500 de persoane”, a menţionat Igor Corman. Potrivit lui, deja au fost selectaţi managerii pentru producţie, calitate, logistică, mentenanţă, IT şi a început selectarea şi instruirea pentru operatori.

„Sumitomo Electric Bordnetze” SRL a fost înregistrată în decembrie 2015, iar în iunie anul curent şi-a început activitatea într-o hală de producţie arendată temporar, în oraşul Orhei. După instruirea muncitorilor, în august anul curent a început producţia modulelor. Astăzi compania numără 160 de angajaţi. Igor Corman a menţionat că proiectul ar putea fi extins şi în alte regiuni ale ţării.

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker