Uncategorized

Verdicte pentru doi inculpaţi din Teleneşti

A răpit o copilă de 8 ani şi a abuzat-o sexual. 

Un tânăr din raionul Telenești a fost condamnat la 11 ani de detenţie în penitenciar de tip închis, pentru că a răpit o minoră în vârstă de opt ani, în timpul când se întorcea de la școală, după care a întreprins în privința acesteia acțiuni perverse.

Investigațiile procurorilor au demarat în luna februarie 2021, după ce mama minorei a sesizat organele de drept despre acțiunile comise de către acesta. Bărbatul a fost acuzat că, profitând de imposibilitatea victimei minore de a se apăra și de a-și exprima voința, datorate vârstei fragede, prin constrângere fizică și psihică, și-a satisfăcut pofta sexuală prin acțiuni perverse. Fiind audiată în condiții speciale, victima minoră a confirmat acțiunile inculpatului. Făptuitorul a fost reținut, iar ulterior arestat, recunoscând vina în comiterea faptelor imputate. Cercetările procurorilor s-au încheiat cu trimiterea cauzei penale în instanța de judecată. 

Pentru răpirea minorei, inculpatului în vârstă de 19 ani i-a fost stabilită o pedeapsă cu închisoare pe un termen de 4 ani, iar pentru acțiuni violente cu caracter sexual acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 8 ani. Pentru ambele infracțiuni instanța de judecată i-a stabilit inculpatului o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani.

La aplicarea pedepsei, instanța de judecată i-a redus inculpatului limitele sancțiunilor prevăzute de Codul penal pentru infracțiunile săvârșite, deoarece, potrivit legii, beneficiază de această măsură de clemență persoanele care nu au împlinit vârsta de 21 de ani, precum și cele care la judecarea cauzei recunosc faptele indicate în rechizitoriu.

Pentru a supraviețui avem nevoie de susținerea TA! Susține presa independentă!

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

12 ani după gratii pentru omorul soției sale. Aceasta a fost pedeapsa dictată de magistraţi după ce procurorii Procuraturii raionului Telenești au demonstrat vina unui inculpat, care în luna februarie 2021 și-a ucis soția. 

Cazul terifiant a avut loc la 04 februarie 2021, în jurul orei 01.30, în locuința acestora. Potrivit procurorilor, în ziua dată, bărbatul, în vârstă de 61 de ani, fiind în stare avansată de ebrietate, în cadrul unui conflict cu soția sa, în vârstă de 60 de ani, în timp ce ultima era culcată pe pat, i-a aplicat cu o deosebită cruzime multiple lovituri cu un cuțit de bucătărie, peste diferite părți ale corpului. În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat la fața locului. 

Este de menționat faptul că, anterior, inculpatul folosea des băuturi alcoolice, fiind violent cu membrii familie sale, dar de frica acestuia ultimii nu au anunțat organele de drept.

În instanța de judecată, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, solicitând judecarea cauzei în procedură simplificată, pe baza probelor acumulate la etapa de urmărire penală, beneficiind de reducerea limitelor de pedeapsă prevăzute de lege.

Pentru comiterea omorului intenţionat cu deosebită cruzime, asupra unui membru de familie, inculpatul a fost condamnat la 12 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Vasile Ciubotaru, procuror-șef al Procuraturii raionului Telenești      

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker